середа, 22 лютого 2017 14:07

За січень зібрали рекордні податки від аграріїв

За січень зібрали рекордні податки від аграріїв

За січень фіскальна служба Вінниччини отримала рекордну кількість податків від підприємств агропромислового комплексу – 980 млн грн. Це наслідок аграрної реформи – виробникам, які платять податки, держава буде повертати їх суму у повному обсязі, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Всі аграрії повинні сплачувати податки. І це дає результат. За січень по Вінницькій області було зібрано рекордну кількість податків – 980 мільйонів гривень. Це пов'язано із тим, що аграрії почали сплачувати податок на додану вартість. Ті, хто офіційно платять податок в агропромисловому секторі, будуть отримувати державну підтримку. Сьогодні фіскальна служба формує реєстр платників, які працюють у сільському господарстві. Головний критерій – 75% виручки повинно надходити від виробництва сільськогосподарської продукції. Такому підприємству будуть повертати всі кошти сплачені у вигляді ПДВ. Будуть перераховуватись казначейством у перший день наступного місяця", - розповідає заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Це робиться для легалізації. Хто не буде легально продавати свою продукцію, той не отримає дотацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінку оштрафували на 11 тисяч за домашні яблука

Програма вже попрацювала у тестовому режимі. Зараз в області є 750 підприємств АПК і 1630 фермерських господарств. З них платять ПДВ 746 підприємств і 240 фермерів.

Трьох підприємців з Вінниччини покарали за неоформлених працівників. У Калинівці та Мурованих Курилівцях викрили неоформлених працівників. Вони працювали неофіційно та без трудових книжок. У Жмеринці фірма не виплатила найманому робітнику 4500 гривень зарплати.

Зараз ви читаєте новину «За січень зібрали рекордні податки від аграріїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути