пʼятниця, 31 січня 2014 19:11

Вінницькі протестувальники готують звернення до Збройних Сил, аби ті підтримали народ

Вінницькі протестувальники готують звернення до Збройних Сил, аби ті підтримали народ
Фото: tsn.ua

31 січня близько 10.00 у Вінницькій облдержадміністрації міліція шукала вибухівку. Мовляв, задля безпеки працівників. Згодом сюди повернулись на роботу всі чиновники. Напередодні ввечері в приміщенні зали засідань губернатор Іван Мовчан та представники Вінницької Народної ради у присутності нардепа Володимира Продивуса провели перемовини.

"Ми не допустили силового протистояння, а це дуже важливо в сьогоднішній ситуації. Вінниччина має стати прикладом для інших областей, де захоплені облдержадміністрації. Адже потрібно далі працювати і підтримувати життєдіяльність всіх галузей в області", - зазначив Іван Мовчан.

Він пообіцяв, що протестувальників не будуть переслідувати, а на підприємців не буде чинитися тиск з боку податкових та контролюючих органів. Натомість опозиція має звільнити адмінбудівлю.

"Ми почуваємося зрадженими. Адже усіх наших вимог не задовольнили. Губернатор не пішов у відставку і захищав своїх депутатів-"регіоналів". Мовляв, всі вони обрані народом. Ми ніколи не блокували робочий процес і пускали усіх чиновників на свої робочі місця. І те, що сьогодні шестеро міліціонерів з двома собаками обстежили всю адмінбудівлю на предмет вибухівки, нас обурює. Адже ми не екстремісти. Хтось розпустив чутки, що ми підірвемо облдержадміністрацію разом із собою. А ми говорили тільки про підпал", - наголосив один з комендантів адмінбудівлі Юрій Хорт.

Зауважив також, що протестувальники будуть продовжувати знаходитись тут, адже приміщення належить народу, а не владі. І всі мають до нього вільний доступ.

"Перемовини з владою продовжуються. А ми готуємо звернення до Збройних сил України. Щоб вони перейшли на бік народу. Відстоювати права народу мають не тільки студенти і пенсіонери. З нами мають бути і професійні військові. Якби нас відразу підтримала армія, в якої є зброя, то в Україні відбулись би реальні зміни", - запевнив комендант.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі протестувальники готують звернення до Збройних Сил, аби ті підтримали народ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути