середа, 15 червня 2016 19:30

Вибори на Донбасі треба проводити після відсторонення Порошенка - Семенченко

Вибори на Донбасі треба проводити після відсторонення Порошенка - Семенченко

Для обрання органів влади на Донбасі потрібно навести порядок в інших українських регіонах - подолати корупцію та відсторонити від влади олігархів на чолі з Петром Порошенком, вважає народний депутат Семен Семенченко, який сьогодні відвідав Вінницю.

"Просто кричати про єдину Україну — неправильно. Є дві країни. Одна — Порошенка, інша — загиблих героїв і виживших, які бачать образ сильної держави. Порошенко може розказувати багато, а на ділі корисного нічого не буде. Насправді, Донбас потрібно ізолювати так само як Крим. Набратися сил і на решті території знищити корупцію. Тільки тоді ми зможемо звільняти втрачені території. Там в першу чергу провести десепаратизацію. Злочинців — у тюрму. Тим, хто співпрацював із владою дати вибір: на Далекий Схід або жити в Україні і працювати на її благо. Далі інформаційна реабілітація — вимити з мозку всі нечистоти. Наступний крок — примирення. Тільки після цього всього проводити вибори. Коли ж вибори переносять на початок — це просто підрив країни. Я проти цього", - каже кореспонденту Gazeta.ua Семенченко.

Вести переговори із Захарченком і Плотницьким відносно повернення окупованих територій немає сенсу.

"Вони нічого не вирішують, а тільки виконують функції російських найманців. Рішення приймає Путін і він неодноразово це демонстрував, вважає Семенченко. - З ними можна домовлятись лише відносно полонених та тіл загиблих. Як це було в 2014 році. Військові низового рівня це можуть робити. Є у нас якийсь бойовик російський і ми його міняємо на наших солдат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єлісєєв і Сурков у Мінську погоджують вибори на Донбасі - дипломат

Нагадаємо, Україна ініціює проведення на окупованій території Донбасу спеціального дня, у який рідні могли б зустрітись із заручниками. Для цього передали терористам списки людей для звільнення в форматі "25 на 50".

Зараз ви читаєте новину «Вибори на Донбасі треба проводити після відсторонення Порошенка - Семенченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути