четвер, 15 вересня 2016 20:40

Вдова Джохара Дудаєва відкрила таємниці зі життя чоловіка

 

Алла Дудаєва, дружина першого президента Чечні, 15 вересня у Львові презентувала книжку про життя покійного чоловіка "Мільйон перший Джохар Дудаєв". Її можна придбати на Форумі видавців за 100 грн.

"Цьогоріч виповнилося 20 років від загибелі Джохара. Дуже символічно, що мою книгу переклали на українську мову і презентують у Львові. Українці ж чеченцям тепер брати по духу. Повторюють нашу долю - воюють з росіянами", - каже вдова.

 

Книгу переклали на російську, французьку, естонську, грузинську мови.
"У ній багато речей, які досі знала лише родина. З Джохаром познайомилися, коли мені було 20 років. Чоловік точно не знав, скільки йому років. Припускав, що народився у 1942 році чи у 1943-му. Документи загубилися при виселенні. Його батьки виховували 13 дітей. Коли Джохарові було приблизно 8 років, помер тато. Він тяжко переживав втрату. Щодня на батькові могилі поправляв пісок, а вітер його роздував. Його брати та сестри закинули навчання. Джохар один здобув освіту", - розповідає Алла Дудаєва.

Вдова президента пригадує, як переїхала з Росії до Чечні.

"Прийняла іслам і життя кардинально змінилося. Віра у Бога допомагає пережити труднощі. Перебуваю у постійному очікуванні змін у Росії. Коли похитнеться дім Путіна, Кавказ підніметься першим. У Путіна уже немає великих сил. Усі його дії спрямовані, аби залякати людей", - вважає Дудаєва.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поет Віктор Неборак презентував книжку про Франка

Жінка зараз мешкає у Швеції. Планує повернутися на батьківщину та перепоховати тіло чоловіка.

Нагадаємо, що 15 вересня відкрили 23 Форум видавців у Львові. Захід триватиме до 18 вересня. У програмі - 1259 подій та 996 учасників, що прибудуть з 28 країн. Фокусна тема цьогорічного Форуму - межі кордонів.

Зараз ви читаєте новину «Вдова Джохара Дудаєва відкрила таємниці зі життя чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути