середа, 03 вересня 2014 13:20

В Полтаві відкрили тренувальну базу батальйону "Азов"
15

Полтавський батальйон "Азов"
Полтавський батальйон "Азов"
Полтавський батальйон "Азов"
Полтавський батальйон "Азов"
Полтавський батальйон "Азов"

  Сьогодні, 3 вересня в Полтаві відкрили тренувально-мобілізаційний табір батальйону особливого призначення "Азов".На його базі готують добровольців, які через місяць мають виїхати в зону АТО.

  О 10.00 на території полтавського заводу кварцового скла зібралися представники місцевої влади та журналісти. За 10 хвилин на подвір'ї вишикувалися три десятки бійців. Вони в камуфляжеві та чорних балаклавах. Двоє тримали прапор України та батальйону "Азов". За їхніми спинами на стіні заводського приміщення висів чорний стяг з жовтою емблемою "Азову" — латинська літера, яка означає "ідея нації".

  Добровольці за командиром повторили слова присяги. В кінці кричали "Слава України".
"Азов" — найбільш ідеологічний батальйон України, серед його добровольців близько тридцяти полтавців, - розповів заступник голови, керівник апарату Полтавської обласної адміністрації Роман Чабановський. - Здавна українцям доводилося виборювати свої права та незалежність. Наша земля священна. Як писав пророк Шевченко, вражою злою кров'ю волю окропіте. На жаль, без цього не зможемо вибороти свою свободу і бути українською нацією. Ми знаємо, хто наш ворог, бо вже всі маски зняті".

  Окрім чиновників, бійців привітали колишні афганці та десантники.

  Потім добровольці на тренувальному майданчику продемонстрували отримані навички з тактики ведення бою — затримали умовного бойовика.

  "Центр діє близько місяця. Облаштували для хлопців спальні місця, тренувальну базу, їдальню. Ініціатива створення даного батальйону надійшла від центрального командування батальйону "Азов". Обрали Полтаву через те, що це — одна з центральних областей України, вона межує з Харковом, а від нього до російського кордону майже 200 кілометрів, - розказав начальник мобілізаційного центру батальйону "Азов" Іван Балацький. - Підготовка бійців відбуватиметься протягом місяця. Після всі отримають посвідчення співробітників міліції та вирушать в зону АТО. Серед наших добровольців не лише люди з Полтавщини, а й з Луганська, Донецька та інших регіонів. В багатьох на Донбасі залишилися сім'ї".

  "Всі кошти для підготовки та забезпечення — спонсорські. Допомагають як бізнесмени, так і прості люди, - продовжив чоловік. - Навчатимуть бійців кадрові військові, а також ті, що вже були в АТО, але через травми не можуть туди повернутися. Серед добровольців люди від 18 до 40 років. Багато приходить неповнолітніх, але їх не беремо. Головна вимога — бути патріотом та мати гарну фізичну форму".

  Багато бійців з Донбасу не знімали балаклави. Керівництво розповіло, це для того, щоб їх не впізнали, бо на сході залишилися їхні родичі.

  "Я родом із Краматорська. Коли місто почали бомбити, поїхали з товаришем до Харкова, - сказав 24-річний доброволець з позивним Аптекар. - Два тижні тому приїхав до Полтави і зразу записався в ряди "Азову". На мій погляд, це найбільш патріотичний батальйон України. У Краматорську залишилися мої рідні, тож маю особливу мотивацію. Я патріот нашої держави, стояв на майдані і за цілісність своєї держави боротимуся до кінця".

  Керівники батальйону додали, що набір добровольців триває. Бажаючі можуть прийти на тренувальну базу для особистої бесіди.

Зараз ви читаєте новину «В Полтаві відкрили тренувальну базу батальйону "Азов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути