понеділок, 23 травня 2016 15:24

В МЗС кажуть, що контрабандні цигарки віз не дипломат, а родич

В МЗС кажуть, що контрабандні цигарки віз не дипломат, а родич
Знайдені цигарки, які ніби були оформлені, як дипломатичний вантаж

Міністерство закордонних справ, кажуть що посол України у Словаччині Олег Гаваші, не знав, що його підлеглі везли цигарки. Так як вантаж віз не дипломат, а член родини одного з працівників посольства.

Про це заявив на брифінгу Вадим Пристайко, заступник міністра закордонних справ.

При цьому він не відповів на запитання, які наслідки будуть для першого секретаря посольства України у Словаччині Оксани Ліщишин, яка нібито підписала лист про те, що у автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж.

"Я не бачив листа. Я хочу побачити лист, який підписали. Ми готові дуже жорстко ставитись до наших людей. Єдине - ми маємо ставитись справедливо. І ще, це ставить перед нами серйозне питання - як ми все ж таки ставимося до відповідальності наших членів родин. І посол мав бути в курсі всього, що відбувається в його посольстві, якщо не був в курсі, то це окреме питання до посла. Але ще гірше, радикально гірше, якщо він був в курсі. Тоді будемо ставити питання до президента про ротацію", - заявив він.

Вадим Пристайко стверджує, що міністерство не буде перешкоджати розслідуванню.

"Наш дипломат так само є громадянином України, як і ви. І так само є відповідальність перед законом. Якщо наявність листа, тобто співучасть дипломата у контрабанді підтверджується, то ми відкликаємо цього дипломата", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті селяни заступились за контрабандистів сигарет

Нагадаємо, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив ім'я чоловіка, який намагався провезти контрабанду. Це киянин Сергій Ліщишин, дружина якого є першим секретарем посольства України в Словаччині.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС кажуть, що контрабандні цигарки віз не дипломат, а родич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути