четвер, 25 серпня 2016 20:25

У дитячому садку розлили ртуть

У дитячому садку розлили ртуть

В одному з дитсадків на Харківщині розлили ртуть.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, надзвичайна подія сталася напередодні в селищі Ківшарівка Куп'янського району.

За повідомленням начальника Куп'янського міськвідділу освіти Світлани Пасічник, під час прибирання в дитсадка було випадково впущено на підлогу ємність, у якій зберігалися ртутні градусники. Близько десятка градусників розбилося, і ртуть розбіглася по підлозі. В одному медичному градуснику знаходиться близько 4 грами металу.

Ртуть одразу зібрали працівниками дитсадка. Викликані рятівники з ДСНС перевірили все довкола місця розливу небезпечного металу. Після вивчення результатів замірів буде вирішено, чи потрібно проводити додаткові заходи з демеркуризації.

Одразу після події двері в інші приміщення були щільно закриті, проводилося постійне провітрювання кімнати, де стався розлив отруйного металу, проводилися заходи для убезпечення від можливих наслідків.

Як пише місцеве інтернет-видання "Наш рідний Куп'янськ", дітей на час події в садку не було. У групу, де сталося лихо, діти, як і планувалося раніше, почнуть ходити лише після першого вересня. До того часу всі заходи безпеки керівництво дитсадка обіцяє повністю виконати.

Зараз ви читаєте новину «У дитячому садку розлили ртуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути