неділя, 19 травня 2024 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни загнали себе у пастку на Харківщині: експерт назвав причину

Росіяни загнали себе у пастку на Харківщині: експерт назвав причину
Вільних ресурсів для бойових дій на Харківщині у росіян не так багато. Фото: EPA

Кремль в інформаційному потоці намагається виставляти наступ в Харківській області як щось епічне, переможне та глобальне.

Проте вільних ресурсів для бойових дій у росіян не так багато. Про це заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передає Оbozrevatel.

За його словами, у напрямку на Вовчанськ зараз активно застосовуються засоби російської 1-ї та 47-ї танкових дивізій 1-ї танкової армії, було передано зі складу УВ "Запад", що своєю чергою позначилося на інтенсивності бойових дій на Куп'янському напрямку.

У напрямку на Липці атакують сили російської 18-ї мотострілецької дивізії (МСД).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на фронті станом на вечір 19 травня: головне зі зведення Генштабу

Коваленко стверджує, що на цьому напрямку окупанти загальмували наступ через відсутність резервів, які не дозволили цій тактичній групі рухатися далі, а втрати своєчасно не компенсувалися.

"Російське командування підганяло події, щоб встигнути зі своїм "наступом" на Харків до візиту Путіна в Китай, і в результаті вони самі себе загнали в пастку. Як підсумок – відсутність реального результату й витрати значного ресурсу, який і так критично обмежений", - стверджує експерт.

Аналітик не виключає, що для надання масштабів тому, що відбувається, окупаційні війська можуть активізуватися в Сумській області. Проте він певен, що "ні про який наступ на Суми і не йдеться.

Невдалий наступ російської окупаційної армії на півночі Харківщини демонструє нездатність РФ досягнути переваги на полі бою, попри те, що Україна упродовж шести місяців не отримувала необхідної військової підтримки від західних партнерів.

Українські солдати, які захищають Харків та інші населенні пункти на Східному напрямку, перебувають в дуже важких умовах, однак в Росії також є великі проблеми. На цьому наголосив колишній командувач військ США в Європі генерал Бен Годжес.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни загнали себе у пастку на Харківщині: експерт назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути