четвер, 31 липня 2014 23:30

Україні необхідні вибори до парламенту

Україні необхідні вибори до парламенту


Громадський активіст, голова люстраційного комітету України, що був створений після Євромайдану, Єгор Соболєв відвідав Вінницю. Планує об'їхати всі великі міста України. Мета - донести до людей інформацію про те, як має відбуватися люстрація.

"Євромайдан змінив суспільство, але не змінив владу. Всі партії, які є у Верховній Раді, прийшли туди виключно заради грошей. Перша наша вимога, щоб Майдан, який вигнав Януковича - став до влади, аби вона не дісталася жуликам. Свою роботу усі мають показати в діях, а до того мають пройти люстрацію. Такий законопроект вже зареєстрований у парламенті незалежним депутатом від Івано-Франківщини Юрієм Дерев'янком. Люстрація - це повне очищення влади. Потрібно перевірити декларації усіх чиновників, починаючи із самих нижчих посад. І порівняти, чи відповідають їхні доходи тим статкам, які мають сьогодні", - сказав Соболєв.

Активіст закликав усіх небайдужих українців зібратися 9 серпня біля Верховної Ради, аби закон про люстрацію розглянули та прийняли. Також зазначив, що потрібно створити якомога більше нових партій, які братимуть учать у наступних виборах. Таким чином до влади зможуть прийти молоді перспективні люди.


"Є п'ять кроків, які маємо виконати найближчим часом: повне очищення влади, реорганізація армії по зразку Швейцарії, розкуркулення олігархів, незалежність та публічність ЗМІ, стабілізація та розвиток країни", - додав Єгор Соболєв.

На думку активіста, в Україні терміново потрібні вибори депутатів, ще до завершення військових дій на Сході країни. В парламент ні в якому разі не можна пустити колишніх комуністів та регіоналів.

Зараз ви читаєте новину «Україні необхідні вибори до парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути