четвер, 22 січня 2015 14:43

У Миргороді поховали розвідника за голову якого бойовики давали 450 тисяч доларів
3

Фото: Микола МАРЧЕНКО

 У Миргороді на Полтавщині поховали розвідника батальйону "Айдар" 52-річного Сергія Никоненка. Він загинув 18 січня у селі Трьохізбенка на Луганщині, коли снаряд бойовиків влучив у школу де були українські військові. За життя за голову Никоненка терористи готові були заплатити 450 тисяч доларів.

Ховали розвідника на центральній площі Миргорода. Попрощатися з героєм прийшло кілька тисяч городян.

"Він один був вартий цілого батальйону. Ми втратили дуже велику людину, патріота України, котрий воював на Сході від усієї душі. Він був по своїй суті дуже скромною людиною. Особисто із ним 28 серпня 2014 року о 5 годині ранку нами була знешкоджена 76-а Псковська бригада. Було знешкоджено 60 одиниць бронетехніки, 25 одиниць топливозаправщиків, більше 30 тентовиків та більше 200 чоловік російської армії і була купа трьохсотих. Це була наша спільна справа. Він справжній герой", – сказав боєць батальйону "Айдар" із позивним "Дядько".

Церемонію прощання відвідав і Миргородський міський голова Сергій Соломаха.

"Трагічна звістка знову сколихнула Миргородщину. Сьогодні ми зібралися, щоб провести в останню путь, віддати шану нашому земляку Сергію Никоненку", - сказав мер.

Сергій Никоненко пішов добровольцем до "Айдару" у червні. До цього працював підприємцем, організовував блок-пости при в'їзді до Миргороду.

"Серьожа із 9 років ріс сиротою. Здавалося б, хто б його виховав. А став щирим українцем. Виховувався в інтернаті. Ставши дорослим, завжди допомагав дітям. То цукерки дарував, то якісь іграшки, одяг, гроші давав. Варив дуже смачну уху. Він і рибак, і мисливець Дуже влучно стріляв. Міг підкинути пляшку і збити її на розвороті. Не кожному таке дається. У дитинстві мріяв стати суворовцем. Але за станом здоров'я не поступив, бо у дитинстві переніс 4 складні операції. А у вісімдесятих роках потрапив у автомобільну аварію. Не ходив ногами. У двох місцях був переламаний хребет. Фактично заново вчився ходити. Мав хазяйство, пасіку і все казав: так хочеться вже додому до бджіл, до свої поросят. Не судилося. Хай земля йому буде пухом", – розповіла миргородка Олена Власенко.

Никоненка поховали на міському цвинтарі. Дорогу перед траурною процесією встеляли червоними та білими гвоздиками. Попереду з фотографією батька йшла донька Богдана. Була у військовій з шевронами "Айдару". Дівчина вже кілька місяців воює у батальйоні.

Зараз ви читаєте новину «У Миргороді поховали розвідника за голову якого бойовики давали 450 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути