субота, 27 лютого 2016 14:06

У Львові виставили скляну інтерпретацію спокою
5

26 лютого у Музеї скла на пл. Ринок у Львові відкрили виставку робіт старшого викладача Львівської національної академії мистецтв, видатного художнього діяча Андрія Петровського. На відкриття прийшли його родичі, друзі, колеги, студенти.
Виставка називається "Проект 47" - такий вік автора.
"Майстер ще дужий молодий, хоча вже досяг високої планки та визнання у корифеїв в Україні та закордоном. Його роботи виставляли в Італії, Канаді, Німеччині, Франції і не тільки", - зазначає Андрій Бокотей, професор кафедри художнього скла Академії мистецтв.
Майже усі представлені роботи – біля 20 - зроблені у 2016 році. Один експонат "Ваза, якій 25" датований 1991 роком.
"Виставка відчувається дуже насиченою за змістом з урахування такого невеличкого приміщення. Кожна скульптура гідна окремої зали. Важко осягнути побачене – у вітринах стоїть не просто скло та не просто метал, а нерозривний союз несумісного, який нагадує інопланетний привіт з інших всесвітів", - каже третьокурсниця Львівської академії мистецтв Христина.
Автор вперше побачив роботи із скла та міді у Вроцлаві. Переосмислив їх, зробив зовсім нове. Техніка - авторська, поєднує забуті традиції львівського гуту та нові європейські тенденції. Майстер запевняє, що може навчити усіх бажаючих. Знайти його можна по вихідних у його лабораторії.
"Експозиція об'єднана більш технікою, ніж тематикою. Тому біля "Трипільських мотивів" ви знайдете скульптуру "Шанхай". Надихнути мене на новий витвір може будь що: погода, емоції, історичні події, світ навколо в цілому", - каже автор робіт зі скла Андрій Петровський.
На виставці є скляна інтерпретація спокою, натюрморт з яблуками та лава на двох. Показ триватиме до 26 березня.

Зараз ви читаєте новину «У Львові виставили скляну інтерпретацію спокою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути