четвер, 26 травня 2016 15:33

У Львові викрали статую Богородиці

У Львові викрали статую Богородиці

З фасаду будинку на вулиці Вишневського у Львові, невідомі викрали фігуру Матері Божої з дитям на руках. Статуя датується 1938 роком.

"На будинку ця статуя простояла відколи його звели. Особливою була для жильців. А тут зранку йдемо на роботу з чоловіком, дивимося, а фігура зникла. Вона була розташована на висоті другого поверху. Це добрих 5 метрів. Як її вдалось спиляти, а головне для чого - не відомо. Якоїсь особливої цінності, крім як для самих мешканців дому не несла", - розповідає мешканка будинку Валентина Дорошенко.

Про зникнення статуї Богородиці жильці повідомили в поліцію.

"Зараз з'ясовуємо всі обставини, хто причетний до викрадення, де зараз ці особи та з якою метою вчиняли крадіжку. Як вдалось встановити, викрадена статуя оцінюється в 10 тисяч гривень. Датується вона 1938 роком", - каже Світлана Добровольська із Національної поліції Львівщини.

Читайте також: Активісти Львівської області продовжують боротися з вирубкою лісів

Нагадаємо, днями у Львові на станції "Клепарів" громадські активісти затримали товарні вагони із незаконно вирубаною деревиною. На частині кругляку не було чіпів. До справи підключили незалежних екологів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові викрали статую Богородиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути