Ексклюзиви
пʼятниця, 17 січня 2014 23:20

У Львові міліція намагалась заарештувати активістів з Майдану
12

Фото: Фото: Євген БОРІСОВ

Сьогодні у Львові відбулась протестна акція  "Козацькі забави". Влаштувала їх радикальна молодь із "Правого сектору".

Участь у забаві взяли близько 30 людей.

"Козацька забава" - це коли протест виражають більш активними методами, ніж простим стоянням на площі, - розповів один з учасників заходу. Обличчя своє ховав за маскою. – Сьогодні ми передали "привіт" бізнесу Регіоналів у Львові і нашій прокуратурі, яка з радістю приступить до виконання нових законів, і залюбки заарештують за велику шапку. Ви ж знаєте, що вчора регіонали своїм законом заборонили людям носити каски, закривати обличчя шаликами і носити великі шапки?"

Розпочали свій похід "козаки" від Майдану вулицею Гнатюка, через Січових стрільців, Університетській, Городоцькій, Дорошенка, до обласної прокуратури й назад на Майдан.

Одягнуті усі були у маски на обличчях та будівельні каски на головах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович змінив двох із трьох заступників міністра фінансів

Дорогою вони розмалювали вітрину Надра банку, власником якого є Дмитро Фірташ та два магазина від торгової марки "Родинна ковбаска", власником якої є депутат облради від партії регіонів Олег Баран. А також "СбербанкРоссии" та банк "ПУМБ". Також активісти дорогою роздавали листівки, в яких пояснювали чому українці мають повстати уже, а не в 2014 і чому дії мають бути активні.

"Банда уже приймає такі закони, за якими усіх майданівців можна посадити у в'язницю, - пояснив активіст. – А за кілька днів закон вступить у дії у все… Або їхати за кордон, або сідати. Ми проти цього, хочемо жити по-людськи, щоб закон працював, щоб міліціонер поважав людину й мав право застосовувати силу лиш у крайній необхідності. Ми хочемо, щоб українець мав право висловити свою думку й за це не мати проблем із законом. Тому готові до активних дій".

Після приходу на Майдан намет активістів оточила міліція. На місце прибув начальник міського управління МВС Сергій Зюбаненко. Згодом правоохоронці покинули площу. Активісти переконані, що працівники МВС спробують заарештувати протестувальників уночі.

Зараз ви читаєте новину «У Львові міліція намагалась заарештувати активістів з Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути