четвер, 11 лютого 2016 10:50

У Криму тривають обшуки будинків кримських татар

У Криму тривають обшуки будинків кримських татар
Фото: nnm.me

У Криму тривають обшуки в будинках кримських татар. Про це заявив кримський адвокат Еміль Курбедінов, передають "Крим Реалії".

За його інформацією, крім Ялти і Бахчисарая, обшуки проходять в Алушті.

Адвокат також повідомляє про затримання члена Кримської контактної групи з прав людини Емір-Усеїна Куку.

У Криму з ранку 11 лютого проходять обшуки в будинках кримських татар: в Ялті - в сім'ях Бахтіяра Топуза і Даміра Мінадірова, в Бахчисараї - в родині Рустема Османова.

З чим пов'язані обшуки і затримання правозахисника, невідомо. Офіційних коментарів представників російського ФСБ та інших правоохоронних органів щодо обшуків поки не надходило.

Емір-Усеїн Куку в грудні повідомляв, що його викликали на допит у зв'язку з публікаціями в соціальних мережах, в яких ФСБ побачила ознаки розпалювання міжнаціональної ненависті. До цього його затримували і проводили обшук у будинку. Після того як його відпустили, правозахисник скаржився на болі в нирках.

Після анексії Криму Росією в будинках кримськотатарських і проукраїнських активістів часто проходять обшуки за участю російських спецслужб.

4 лютого Європейський парламент прийняв резолюцію, в якій засудив "безпрецедентний рівень" порушення прав кримчан, зокрема, кримських татар, в анексованому Росією Криму.

Нагадаємо, раніше Матіос розповів про арешт майна кримських прокурорів.

Зараз ви читаєте новину «У Криму тривають обшуки будинків кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути