четвер, 30 червня 2016 14:52

У Кличка обіцяють демонтувати Щорса після дозволу з Мінкульту

У Кличка обіцяють демонтувати Щорса після дозволу з Мінкульту
фото:.interesniy.kiev.ua

Пам'ятник комуністу Миколі Щорсу, що в Києві на бульварі Шевченка, демонтують після того, як Міністерство культури виключить його з переліку об'єктів культурної спадщини. На даний момент пам'ятник має охоронний статус, пише Радіо Свобода.

Під таким захистом у Києві нині перебувають 14 пам'яток, які підлягають декомунізації, каже керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

"Для того, аби навіть замовити проект на демонтаж, Міністерство культури має виключити цей пам'ятник з реєстру. Звернення ми направляли з лютого, поки що з реєстру ці пам'ятки не виключили. Пам'ятник підлягає демонтажу, але його треба здійснювати відповідно до закону. Після того, як він втратить статус пам'ятки, його треба демонтувати з перенесенням у музей декомунізації", – наголосив Володимир Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля пам'ятника Щорсу з ранку чергує поліція

Нагадаємо, 27 червня, "Добровольчий рух ОУН" і "Правий сектор" заявляли про намір 30 червня о 19:00 самовільно повалити пам'ятник. Вони звинувачують КМДА в невиконанні закону про декомунізацію.

Зараз ви читаєте новину «У Кличка обіцяють демонтувати Щорса після дозволу з Мінкульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути