середа, 25 травня 2016 14:30

У Харківській області планують відкрити китайське економічне представництво

У Харківській області планують відкрити економічне представництво китайської провінції Хейлунцзян.

 

Як повідомили кореспонденту Gazeta.ua у прес-службі Харківської ОДА, конкретні кроки з розвитку міжрегіонального співробітництва між Харківщиною та провінцією КНР були обговорені під час зустрічі губернатора Ігоря Райніна з китайською делегацією.

В ході зустрічі Райнін зупинився на економічному потенціалі Харківщини, акцентувавши увагу на промисловості та аграрному секторі. Він зазначив, що серед регіональних економік України саме харківська сьогодні - найбільш стабільна, зокрема, в першому кварталі цього року відзначається приплив інвестицій у регіон.

Губернатор також зазначив, що у зв'язку з переорієнтацією зовнішніх ринків, обласне керівництво активно шукає нових міжнародних партнерів.

"Безумовно, таким партнером ми бачимо Китай - одну з найрозвиненіших країн світу, - сказав голова ХОДА. - Наша команда, зі свого боку, завжди готова виступити гарантом того, що іноземний бізнес почуватиметься впевнено і стабільно на території Харківської області".

У свою чергу, заступник керівника апарату Народного уряду провінції Хейлунцзян КНР Лу Чуньлін також зазначив, що регіон, який він представляє, зацікавлений у розвитку міжрегіональних відносин, початок яким поклав візит делегації Харківської області на чолі із заступником губернатора Юлією Світличною в Китай, який відбувся в січні цього року.

"Наші регіони мають багато спільного, зокрема, головні галузі нашої економіки - це також промисловість і сільське господарство. Така схожість економік обов'язково стане основою для розвитку міжрегіональних відносин", - сказав Лу Чуньлін.

Він запросив представників Харківщини взяти участь у 27-му Харбінському міжнародному торгово-економічному ярмарку, який входить до 10 найбільших виставкових заходів Китаю.

Також в ході зустрічі було досягнуто попередніх домовленостей про можливе відкриття в Харківській області економічного представництва провінції Хейлунцзян.

"У нас дуже серйозна промислова база, багато підприємств, які потребують інвестицій. Співпраця в цій сфері може бути корисною як для нас, так і для китайської сторони. Але така співпраця має будуватися на довгостроковій основі, - сказав Райнін.

Керівник області зазначив, що всі організаційні питання, пов'язані з відкриттям представництва, в тому числі - узгодження з Міністерством закордонних справ, облдержадміністрація готова взяти на себе.

Зараз ви читаєте новину «У Харківській області планують відкрити китайське економічне представництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути