пʼятниця, 15 січня 2016 17:53

У Черкаському театрі розчищають сніг і готуються до нових вистав
13

Фото: Андрій ЧЕРНЕГА

Із 7 січня підприємство "Арсенал" прибирає сніг на території згарища, демонтує обгорілу цегляну кладку та вивозить будівельне сміття. Театр залишається в аварійному стані. Нагадаємо, що 1 липня минулого року там сталася пожежа, під час якої було зруйновано глядацьку залу.

"Після того як прибрали завали, все заглухло. Близько двох місяців нічого не робилося. Те, що роблять зараз – ні про що не говорить, – розповідає актор Олександр Гуменний. – Можна і надалі прибирати сніжок та оббивати обгорілі камінці, а далі – що? Якщо весною не розпочнуть ремонт – поїдемо під стіни Кабміну".

На першочергові потреби театру потрібно 16 мільйонів гривень. Їх обіцяють виділити навесні, після чого має розпочатися капітальний ремонт будівлі.

"Тільки-но прийдуть кошти, почнемо відбудовувати театр, – сказав заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль. – Очікуємо, що це буде в березні. Водночас вкотре звертаємося до міста Черкаси з проханням виділити з міського бюджету хоча б 1 мільйон гривень на реконструкцію, враховуючи, що з обласного бюджету вже було виділено 996 тисяч гривень.

Не зважаючи на затримку з ремонтом, Черкаський театр готує нові постановки. Робота над ними має розпочатися з 1 лютого, а вийти вони мають почергово до травня місяця.

"Покажемо український водевіль. Одна з вистав – Степана Васильченка "На перші гулі", інша Михайла Старицького "По-модньому". Наш режисер Олесь Павлютін працює над постановкою одеського драматурга "Шлюб за розрахунком ". Її плануємо експлуатувати більше на виїздах. Буде ще одна пластична вистава. Готуємося до міжнародного фестивалю "Сцена людства. Є ідея провести його на Театральній площі. А 11 лютого Андрій Май приїде з камерною виставою "АТО", – розповідає директор театру Володимир Осипов. – У нас одна зала, яка не протікає – це декораційна. Ми її використовуємо для репетицій. Але зараз, коли ми плануємо запустити всі три роботи паралельно, то я думаю, що перейдемо на інші майданчики. Маємо домовленості з кінотеатром "Салют", є також тютюнова фабрика".

Зараз ви читаєте новину «У Черкаському театрі розчищають сніг і готуються до нових вистав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі