вівторок, 13 вересня 2016 22:33

Торговців квітами вигнали з ринку
6

Фото: Тетяна САРАХАН

Сьогодні останній день торгували квітами на ринку "Світанок". Продавці розібрали свої робочі місця і все прибрали. На його місці збудують 2-поверховий торгово-розважальний центр.

Продавцям квітів запропонували торгові місця на інших ринках. Вони відмовляються. Погрожують перекривати вулиці міста, а в четвер хочуть звернутися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який планує поїздку до Вінниці.

"Нам сказали два роки тому, що має бути реконструкція. Ніхто не збирався нас виганяти звідси. Сказали, щоб спокійно і далі торгували. Натомість все рушиться, ламається. Чого нас так кидають, як собак, - говорить Gazeta.ua продавець квітів Олена Стеблюк. – Гройсман має нас почути. Ми його обирали. Ми ж продаємо квіти з власного городу і теплиць. Зараз цвітуть осінні квіти, куди з ними діватися. У нас люди можуть купити троянду за 5-15 гривень, а не в магазині за 50. Комусь ми не вигідні".

На продуктовому ринку "Світанок" торгували квітами 10 років. Місцеві кажуть, тут вони найдешевші.

Торгівельний центр зведуть за рік. Торговцям пропонують внести свою частку у його будівництво. Перший внесок - $15 тис.

"Це їхня інвестиція у свою ж робочу площу. 5-6 років вони не будуть платити оренду за місце в теплі, з кондиціонером. А вони диктують свої умови. Не буде так, як вони хочуть. Володимир Борисович їм не поможе. Він прем'єр, йому є чим зайнятися. А є мер, який запропонував альтернативу продавцям. Їм пропонують місця на інших ринках, а вони не хочуть. Просять надати їм місце, де вони будуть разом торгувати" - говорить директор ринку Леонід Романчук. – Ми попереджали з перших днів, що вони тут будуть торгувати тимчасово. Місяць тому їх попередили про закриття ринку. Вони не послухали".

Квітникарям пропонують торгові місця на ринку "Океан" на Привокзальній вулиці або на Муніципальному ринку.

"Це місце над дорогою, де продаються велосипеди. Там сонце пече, вітер шмагає. Квіти і півдня не вистоять. Хіба штучними квітами торгувати" - говорить Валентина Пацирук.

Водночас для торговців знайшли ще одне місце для торгівлі. Уже створили проект квіткового павільйону на розі вулиці Короленка.

"Це ділянка на автостоянці. Міська рада має погодити проект власнику. Поки міська рада має за півтора місяці провести громадські слухання серед людей. Це питання треба обговорити з жителями навколишніх будинків чи вони не проти квітів" - каже продавець квітів Валентина Пацирук.

Зараз ви читаєте новину «Торговців квітами вигнали з ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути