понеділок, 12 вересня 2016 11:42

Квітникарі мають сплатити 500 тисяч за місце у торговому центрі
5

Фото: vinnitsa.info

Сьогодні ринок "Світанок" у Вінниці закрили. Вивозять продуктові кіоски, а продавцям квітів дозволили поторгувати ще два дні.

Квітникарі прийшли під мерію з пікетом, бо вже сьогодні їх не пустили на робочі місця, пише real-vin.com.

Адміністрація всім оголосила, кожен, хто хоче торгувати на першому поверсі споруджуваного торгового центру повинен в якості першого внеску заплатити 15 тисяч доларів. Всього ж право потім вести торгівлю з бутика передбачає інвестицію у $ 20-25 тисяч і висновок 5-річного договору з ТЦ. Крім цього орендна плата з початку торгівлі на новому місці буде складати 200 грн за м2 бутика.

Люди пояснюють, що самі вирощують і продають свої квіти. Цей бізнес не приносить таких високих доходів, щоб платити такі суми. Тому прийшли до мерії. Сподіваються на сприяння влади в діалозі з керівництвом ринку.

"Вчора нам сказали, що ми продаємо останній день. Сьогодні нас вже не пускають на робочі місця. На цьому ринку стоять люди, які самі вирощують квіти і реалізують. Нас пропонують розсіяти по всіх ринках Вінниці, але квіти – це такий специфічний товар, що біля картоплі, капусти і молока нам місця не буде" - кажуть торговці Вінниця.info.

Читайте також: З України йдуть великі мережі дешевого взуття

"В понеділок і вівторок вас ніхто не буде виганяти. Повертайтеся на робочі місця. Зараз там розбирають продуктові "ракушки", а не квіткові. Далі – я вам зателефоную. Влада шукатиме варіанти вирішення проблеми" - говорить директор департаменту адміністративних послуг Ірина Копчук.

Люди повернулися на базар. Пообіцяли, наступного разу прийдуть під мерію з квітами.

Нагадаємо, на місці ринку "Світанок" збудують торгово-розважальний комплекс.

Зараз ви читаєте новину «Квітникарі мають сплатити 500 тисяч за місце у торговому центрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути