вівторок, 31 травня 2016 09:54

Шестеро людей отруїлись на поминальному обіді котлетами

Шестеро людей отруїлись на поминальному обіді котлетами

До інфекційного відділення Калинівської ЦРЛ з ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізували шестеро осіб. Серед потерпілих троє дітей віком від 12 до 17 років, повідомили УНН-Центр у прес-службі ДСЕСУ.

Під час епідрозслідування встановлено, що усі госпіталізовані були на поминальному обіді в с. Іванів Калинівського району. Під час госпіталізації хворі скаржились на біль у животі, головний біль, нудоту, загальну кволість, рідкий стілець, підвищену температуру тіла до 38−39 градусів.

Усім захворілим встановлений попередній діагноз: "гострий гастроентероколіт середнього ступеня важкості". Хворі пов'язують своє захворювання із вживанням котлети "бомбочки", до складу якої входять куряче філе, крабові палички, яйце, сир твердий.

За попередніми оцінками, фахівці Держсанепідслужби припускають, що виникненню спалаху сприяло недотримання технологічних умов приготування та зберігання готових страв.

На час розслідування залишків більшості страв, які вживались на поминальному обіді не виявлено. Для лабораторних досліджень відібрано пробу яєць домашніх, які використовувались для приготування страв та пробу готової страви – котлета "бомбочка". Також відібрано три проби питної води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легковик врізався в магазин у Вінниці: є загиблі

Зараз ви читаєте новину «Шестеро людей отруїлись на поминальному обіді котлетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути