середа, 07 вересня 2016 14:31

Середньовічні маневри пройшли без глядачів
19

Фото: Фото надані клубом «Гіпокрас»

У Запоріжжі відбувся міні-фестиваль реконструкторів. Відтворювали військові маневри XVI ст в Німеччині. Показували - як поводитися зі зброєю тих часів.

На такі заходи не запрошують глядачів, бо для організаторів важливо відтворити історичні умови максимально правдоподібно.

"Наша команда проводить такі події кілька разів на рік. Але в Україні з травня по жовтень майже щовихідних у різних містах відбуваються історичні фестивалі для туристів", - каже Ганна Шкуліпа із клубу-організатора "Гіпокрас".

Для участі у маневрах кожен учасник повинен мати повний комплект одягу, предмети побуту, зброю. Костюми реконструктори створюють за картинами, гравюрами, скульптурами й музейними експонатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картоплі не їм, бо в середньовічній Україні її ще не знали

"Мій найскладніший костюм – ландскнехта (найманий піхотинець у XV- XVII ст, що прибував на військову службу з власною зброєю. - Gazeta.ua), Римська імперія, приблизно 1530 рік У ньому 150 метрів ручних швів, майже сотня обшитих отворів, враховуючи петлі для ґудзиків, 25 шнурків у техніці "фінгерлуп", – розповідає учасник клубу Павло Шкуліпа.

Клуб історичної реконструкції "Гіпокрас" існує півроку та налічує 8 осіб. Раніше його учасники були членами інших команд та самостійними реконструкторами. У Запоріжжі також існують клуби, що займаються рольовими іграми, історичним середньовічним боєм.

Зараз ви читаєте новину «Середньовічні маневри пройшли без глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути