Ексклюзиви
субота, 04 липня 2015 11:11

"Розпустити за те, що ви взагалі нічого не робили" - Саакашвілі ліквідовує два підрозділи ОДА

"Розпустити за те, що ви взагалі нічого не робили" - Саакашвілі ліквідовує два підрозділи ОДА

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заслухав увечері 3 липня звіти керівників відділу внутрішнього аудиту та Управління взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції.

В результаті зборів прийнято рішення розпустити обидва підрозділи через їх неефективність. Про це голова ОДА заявив за підсумками доповідей керівників підрозділів про роботу за першу половину поточного року.

"У доповідях відсутні факти виявлених порушень. Наприклад, у роботі Департаменту екології та природних ресурсів розкриті лише незначні порушення. А між тим інвестори, з якими я недавно говорив, скаржаться на екологічний департамент. Мова йде про 880 мільйонів доларів інвестицій в Одесу. Ми говоримо не про пляжі, а про місце у внутрішній частині міста. Їм не дають дозволу і абсолютно прозоро натякають на хабар. І дозвіл не видається без будь-яких пояснень протягом тривалого часу", - зазначив Саакашвілі.

За його словами, "люди також скаржаться кожен день, що в Центрі адмінпослуг необхідно платити за кожну довідку. Ми говоримо сьогодні про катастрофу адмінпослуг. Всі знають про масштаби корупції, але ніхто не затриманий. Виходить, що ніхто нічого не робив такого, що суперечить законодавству".

Голова ОДА зазначив, що вважає за доцільне розпустити працівників обох підрозділів за бездіяльність.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО: Він працює: після розмови з Саакашвілі керівника Державіаслужби відсторонили

"Люди скаржаться на хабарі і побори, а у вас все чисто, ніхто не покараний. Ми будемо спиратися на громадськість, знайдемо досвідчених аудиторів, бухгалтерів та інших фахівців, які займуться цими питаннями замість недобросовісних чиновників", - заявив голова ОДА.

Саакашвілі додав, що знайде "кошти на реалізацію подібного проекту. Надамо необхідні повноваження, громадський комітет проінспектує роботу структурних підрозділів ОДА, а також організацію електронних тендерів. Наступного тижня запропоную одеситам назвати імена таких людей. Створимо комітет з 10 осіб, які займатимуться контролем і аудитом", - підсумував Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше перепалка голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі з керівником Державіаслужби Денисом Антонюком закінчилася відстороненням останнього з посади на час службового розслідування по ефектівності керування відомством.

Зараз ви читаєте новину «"Розпустити за те, що ви взагалі нічого не робили" - Саакашвілі ліквідовує два підрозділи ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути