четвер, 02 липня 2015 12:57

Уряд офіційно відсторонив Антонюка після конфлікту з Саакашвілі

Уряд офіційно відсторонив Антонюка після конфлікту з Саакашвілі
Денис Антонюк. Фото: espreso.tv

Кабінет міністрів відсторонив Дениса Антонюка від виконання повноважень голови Державної авіаційної служби до завершення службового розслідування.

Відповідне розпорядження №658 від 1 липня оприлюднене на сайті уряду в четвер.

Нагадаємо, глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі 26 червня прибув на засідання комісії Міністерства інфраструктури з видачі призначень і зажадав від Державіаслужби конкурентно розподіляти призначення на авіамаршрути.

Крім того, Саакашвілі звинуватив Антонюка в упередженості при розподілі призначень на авіамаршрути та лобіюванні інтересів свого колишнього роботодавця авіакомпанії МАУ, проте глава Державіаслужби відкинув ці звинувачення.

Пізніше президент України Петро Порошенко повідомив, що глава Державіаслужби буде відсторонений від виконання посадових обов'язків під час розслідування діяльності. Однак, за словами Саакашвілі, на засіданні транспортного комітету Ради 1 липня Антонюк відстоював законодавчу норму, згідно з якою Державіаслужба може відмовити у дозволі на польоти новим авіакомпаніям, якщо дохід існуючих зменшується.

"Крім того, що поява Антонюка у Верховній Раді в офіційній якості керівника Державіаслужби є прямим ігноруванням рішення президента України, вся ситуація виглядає як знущання над інтересами суспільства Сподіваюся, Кабмін на сьогоднішньому засіданні виправить цю аномальну ситуацію", - написав Саакашвілі 1 липня.

Зараз ви читаєте новину «Уряд офіційно відсторонив Антонюка після конфлікту з Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути