середа, 24 серпня 2016 15:00

Разом із учасниками велопробігу у вишиванках їхали патрульні

Сьогодні у Вінниці відбувся велопробіг у вишиванках. В ньому взяли участь біля 200 вінниччан. Найстаршому учаснику 75 років, наймолодшому - 4. Разом із мешканцями міста на велосипедах проїхались патрульні поліцейські.

 

"Я особисто їжджу на велосипеді і підтримую велосипедистів, тому взяла участь у велопробігу. З-поміж тих колег з якими тісно спілкуюся знаю більше 20 любителів велоспорту, які регулярно беруть участь у велозабігах. Тому у нас достатньо бажаючих увійти до велопатрулів, які запрацюють із середини вересня. Будуть їздити парками і скверами у теплу пору року. Там куди важко заїхати автомобілем. Я теж пішла б велопатруль, але моя посада зараз не дозволяє цього зробити. Мені без машини не можна", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua інспектор відділу моніторингу та аналітичного забезпечення поліції Олена Федько.

Після подолання міського маршруту довжиною 8 кілометрів, учасники заїзду змагалися у знаннях правил дорожнього руху, визначали найкраще прикрашений велосипед, дитячу, чоловічу і жіночу вишиванку та найбільшу "велородину".

 

"Коли п'ять років тому проводили перший велопробіг, то у номінації "велородина" переміг я зі своєю донькою. Сьогодні перемогла сім'я із трьома дітьми. З кожним роком учасники все організованіше. Приємно підтримала нас поліція. Вони їхали в колоні на велосипедах і супроводжували замість ДАІ", - каже організатор свята Олександр Багрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили прапор за 140 тисяч гривень

Всі бажаючі могли поїсти кулешу та бограчу, якій спеціально зготували монахи "Ордену Сонця". За страви люди робили благодійні пожертви, які підуть на потреби "Бойових бджіл". Поруч можна було допомогти плести маскувальні сітки для військових в АТО.

 

Нагадаємо, до 25 річниці Незалежності України у Вінниці відкрилася виставка "З глибин українських традицій - килими і гобелени Вінниччини". Експонати можна побачити у великій залі обласного краєзнавчого музею.

Зараз ви читаєте новину «Разом із учасниками велопробігу у вишиванках їхали патрульні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути