понеділок, 22 серпня 2016 21:25

Створили прапор за 140 тисяч гривень
5

Фото: Юлія Мельник

У Вінниці в рамках всеукраїнської акції "Прапор України – Прапор Миру" створили національний стяг із живих квітів. Його виклали на площі Шевченка із чорнобривців та петуній. Композиція має площу 200 квадратних метрів.

"Квіти обирали за терміном цвітіння. Тому петунії мають фіолетовий колір. Це не те, що хотілося, але вони довго цвістимуть. Перед цим їх два місяці вирощували місцеві фермери. Для прапора знадобилося рівно вісім тисяч чотириста горщиків з квітами. Разом вони коштують майже сто сорок тисяч гривень. Завтра ще більший стяг поставимо у Києві. Він матиме п'ятнадцять тисяч квадратів. Цього вистачить для побиття одразу двох рекордів – національного і світового" – розповіла Gazeta.ua одна з організаторів 32-річна Тетяна Малаховська.

Прапор простоїть до 3 вересня. Його цілодобово охоронятимуть поліцейські. Усі квіти організатори передали у власність міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В День Незалежності гімн співатимуть всією Україною

Зараз ви читаєте новину «Створили прапор за 140 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути