понеділок, 18 березня 2024 15:33

Провокував військових з бойовим досвідом на конфлікт - ТЦК розповів про затримання волонтера у Львові

Провокував військових з бойовим досвідом на конфлікт - ТЦК розповів про затримання волонтера у Львові
Кирило Таран провокував військових на конфлікт, сказали у ТЦК. Фото: censor.net

Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки повідомив, що волонтер Кирило Таран відмовився пред'явити представникам ТЦК та СП військово-облікові документи і проходити військово-лікарську комісію.

Також сказали, що він провокував на конфлікт. Про це центр комплектування повідомив у понеділок.

"Цивільна особа не виконала законних вимог військовослужбовців та не пред'явила військово-облікових документів представникам ТЦК та СП. Даний громадянин представників ТЦК провокував на конфлікт", - сказали.

Як з'ясувалося пізніше, даний громадянин не уточнював свої військово-облікові дані, розповіли.

"Під час зміни місця проживання у семиденний термін не став на облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання. Водночас відмовився від проходження ВЛК", - сказали.

"Усі військовослужбовці, які здійснювали заходи оповіщення та зображені на відео мають бойовий досвід, численні поранення та державні нагороди. Усі вони були переведені в ТЦК та СП за станом здоров'я", - повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони дало офіційний коментар про мобілізацію 400-500 тисяч чоловіків

"Ми поважаємо та дякуємо кожному українцю, які підтримують ЗСУ та наближають нашу спільну перемогу. Водночас, це не дає права принижувати честь та гідність бійців, що втратили своє здоров'я на захисті України", - сказали у ТЦК.

Також нагадали, що усі громадяни, які є військовозобов'язаними, мають оновити свої дані і при наявності причин на отримання відстрочки надати відповідні документи до свого ТЦК та СП.

"Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не накладати тінь на співробітників ТЦК, які після отриманих поранень на фронті гідно виконують поставлені завдання", - звернувся центр комплектування.

За даним фактом проводиться перевірка та будуть прийняті усі необхідні заходи, сказали.

16 березня дружина волонтера Віолетта Таран заявила про затримання її чоловіка "із застосуванням фізичної сили, нанесенням тілесних ушкоджень, порвавши куртку, штани, розбивши окуляри і телефон". Його помістили в мікроавтобус і привезли до Шевченківського РТЦК та СП. Дружина Тарана також заявила, що під ранок вже був готовий наказ про мобілізацію її чоловіка, після чого його відправили до військової частини, повідомили "Суспільне".

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що "обурений черговим фактом жорсткого затримання призовника представниками ТЦК".

Також Лубінець заявив, що начальник Львівського обласного ТЦК та СП Артур Ніязов "погодився, що було порушення".

Кирилу Тарану вирішили призначити повторне проходження ВЛК, за підсумками якого обласний ТЦК ухвалюватиме рішення, сказав уповноважений.

У лютому президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження загальної мобілізації і воєнного стану.

Верховна Рада ухвалила урядовий законопроєкт про мобілізацію у першому читанні.

Зараз ви читаєте новину «Провокував військових з бойовим досвідом на конфлікт - ТЦК розповів про затримання волонтера у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути