середа, 13 березня 2024 21:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони дало офіційний коментар про мобілізацію 400-500 тисяч чоловіків

Міноборони дало офіційний коментар про мобілізацію 400-500 тисяч чоловіків
Триває процес посилення Збройних сил України, сказало Міністерство оборони. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Міністерство оборони повідомило, що 400-500 тис. мобілізованих є загальними оцінками, які неможливо задовольнити одразу.

Про це Міноборони повідомило у середу.

"З міркувань безпеки ми не можемо коментувати точної кількості необхідних для залучення людей до Сил оборони. При цьому, 400-500 тисяч є загальними оцінками, які коригуються, залежно від розвитку подій на театрі бойових дій, та які неможливо задовольнити одразу", - заявили у відомстві.

Триває процес посилення Збройних сил України, сказали.

"Зокрема, необхідний і для того, щоб мати можливість звільнити з війська тих, хто боронить державу з перших днів повномасштабного вторгнення. Визначення кінцевого терміну служби є вкрай важливим", - повідомили.

Зараз Верховна Рада розглядає законопроєкт, яким запропоновано встановити такий термін на рівні 36 місяців, сказало Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС схвалили €5 млрд військової допомоги Україні на цей рік

Міноборони повідомило, що рекрутингова кампанія тільки розпочалася і поки що пропонує набір на обмежене коло військових спеціальностей.

"На майже 8 тисяч відкритих вакансій маємо понад 90 тисяч заявок", - сказали.

Щодо закону про мобілізацію, то в оборонному відомстві сказали, що зміни "дадуть можливість зрозуміти мобілізаційний потенціал в державі через вдосконалення процесу військового обліку, створення відповідних цифрових механізмів".

"Зміни до механізму мобілізації стосуються підготовки військовослужбовців. Під час воєнного стану така підготовка становитиме до трьох місяців, що включає базову загальновійськову підготовку та підготовку за фахом", - повідомили.

"Наше завдання, зробити так, щоб кожен військовозобовʼязаний мав чітке уявлення про те, як проходитиме підготовка, відбір у підрозділи, служба, які гарантії дає держава, яким буде термін служби", - заявило Міноборони.

Також оборонне відомство заявило, що "заклики відправити на фронт поліцейських та військовослужбовців СБУ, на жаль, використовуються спекулятивно, для поширення думки, що захист України не є справою всіх її громадян, а лише завданням окремих кіл суспільства".

У грудні президент Володимир Зеленський повідомив на пресконференції, що Генеральний штаб Збройних сил України запропонував мобілізацію 450-500 тис. громадян.

12 лютого президент підписав закони про продовження загальної мобілізації і воєнного стану.

У лютому Верховна Рада ухвалила урядовий законопроєкт про мобілізацію у першому читанні.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони дало офіційний коментар про мобілізацію 400-500 тисяч чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути