пʼятниця, 16 вересня 2016 12:32

"Просили політичного притулку під виглядом геїв-анархістів"
9

Фото: Ярослав Тимчишин

Андрій Антоновський нелегально перетинав кордон та подорожував Німеччиною, Францією, Британією, Угорщиною, Австрією, Італією, Монако, Португалією, Іспанією. Він - український перекладач з іспанської і каталонської. До Львова на Форум видавців приїхав представляти каталонських письменників та поетів.

"Із Польщі в Німеччину вдвох із другом Вітьою йшли вбрід через річку, з Німеччини до Франції їхали зайцями потягом, із Франції до Англії на поромі плили у вантажівці. Найбільше боявся, коли в Німеччині помилково звинуватив одного здорованя, що він у мене вкрав гроші. Думав – уб'є. Англійські поліцейські коли зрозуміли, що ми нелегали, пропонували попросити притулку як біженці. Ми просили політичного притулку під видом геїв-анархістів. Ним виявилася тюрма, де провели 10 місяців. Там читали книжки, слухали музику, багато думали", - розповідає Андрій.

У цю подорож хлопці вирушили 1999 року. Мали 200 доларів.

"У нас був шифр: української, англійської, польської ми не знаємо, як спитають. Якось у Німеччині купили квиток вихідного дня і сіли не в той потяг. Мусили дати провідниці хабар – 25 марок. У Франції добиралися до Страсбурга записуватися у військовий легіон, бо там за кожен день перебування платили гроші. У потязі спіймала залізнична поліція. Знайшли голочку від заштрику і кажуть: "Наркомани!". А ми ту голочку купили у Вроцлаві, бо Вітя дуже хотів пірсинг, - пояснює. – Від поліцейських утекли і вступили до легіону на 10 днів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удова Джохара Дудаєва відкрила таємниці із життя чоловіка

Каталонію підкорив уже без друга. У Віктора з'явилася дівчина.

Андрій родом із Хмельницького. 15 років живе в Барселоні. Працює гідом-екскурсоводом.

Нагадаємо, 15 вересня відкрили 23 Форум видавців у Львові. Захід триватиме до 18 вересня. У програмі - 1259 подій та 996 учасників, що прибудуть з 28 країн. Фокусна тема цьогорічного Форуму - межі кордонів.

Зараз ви читаєте новину «"Просили політичного притулку під виглядом геїв-анархістів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути