середа, 29 червня 2016 13:41

Прокуратура назвала причини затримки Александровської, підозру оголошено і її синові

Прокуратура назвала причини затримки Александровської, підозру оголошено і її синові

Колишнього народного депутата, члена забороненої КПУ, харків'янку Аллу Александровську затримано за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України та спробу підкупу депутатів, відповідну підозру оголошено також її синові, який переховується на території Росії.

"У Харкові затримано екс-нардепа за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України та спробу підкупу депутатів", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Прокуратура Харківської області процесуально керує у кримінальному провадженні за фактами посягання на територіальну цілісність та недоторканність держави і надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.2 ст. 110 та ч.3 ст. 369 КК України). На даний час оголошено підозру за вказаним статтями колишньому народному депутату Верховної ради України ІІІ-VI скликань від КПУ та її сину. Останній, за даними слідства, переховується на території Російської Федерації", - йдеться у офіційному повідомленні.

Як пояснюється у документі, за попередніми даними, вказані особи намагалися вплинути шляхом підкупу на керівництво та депутатів місцевих рад. Місцеві обранці мали за хабар прийняти на сесіях звернення до Верховної ради України та Президента України про прийняття змін до Конституції з питань федералізації.

"Зокрема зафіксовано факт надання неправомірної вигоди за прийняття таких звернень керівництву однієї з місцевих рад області. "Правильні" голосування колишні комуністи оцінили у 9 тисяч доларів США", - повідомляє прес-служба.

Екс-нардеп затримана у порядку ст. 208 КПК України.

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сину оголошено заочну підозру. Нині він перебуває у розшуку.

В рамках досудового розслідування слідчими СБУ в Харківській області проведено низку обшуків за місцем мешкання фігурантів справи.

Досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Як поінформувала кореспондента Gazeta.ua прес-секретар прокуратури Віта Дубовик, клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу для Александровської буде розглянуто сьогодні в одному із судів Харкова.

Як повідомляла Gazeta.ua, у вівторок, 28 червня, правоохоронцями був проведений обшук у помешканні Алли Александровської, після чого її було затримано.

Комуністка Алла Александровська була нардепом Верховної Ради чотирьох скликань. З початку 90-х років працювала беззмінним першим секретарем Харківського обкому Компартії України, неодноразово балотувалася у мери Харкова.

Діяльність Комуністичної партії України заборонена 2015 року Окружним адміністративним судом міста Києва за позовом Міністерства юстиції України.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура назвала причини затримки Александровської, підозру оголошено і її синові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути