Ексклюзиви
четвер, 05 січня 2017 11:14

Продавців птиці взяли під особливий контроль

Продавців птиці взяли під особливий контроль

На Вінниччині розпочали заходи по захисту області від грипу птиці. Поліція візьметься за негайне припинення продажу продукції домашнього птахівництва на стихійних ринках. Транспорт, який буде перевозити птицю підлягає додатковій перевірці документів. Про це йшлося на засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"В Україні вже зареєстровано 5 випадків захворювання високопатогенним грипом птиці - на Херсонщині і в Чернівецькій області. Хвороба несе великі економічні збитки через заборону торгівлі продуктами птахівництва. Для Вінниччини це особливо небезпечно через наявність великого підприємства - Вінницька птахофабрика. Тому ми вводимо ряд профілактичних заходів. Поліція області посилить контроль за наявністю документів на птицю і продуктів птахівництва, які перевозяться в області. Припинимо несанкціонований продаж птицею та м'ясом. Створюємо матеріальну базу для діяльності ветеринарно-поліцейських постів. Одна справа у нас був спалах чуми влітку, зовсім інше організовувати карантин взимку. Одними наметами не обійдемося. Потрібен спецодяг і паливо", - заявив начальник обласного управління Держпродспоживслужби Григорій Сидорук.

Голова протиепізоотичної комісії при Вінницькій облдержадміністрації Андрій Гижко вважає карантинні заходи виправданими. Після узгодження потреб усіх служб, на них будуть виділені кошти з обласного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканську чуму завезли із сусідньої області

"Ми змушені приймати такі жорсткі міри по відношенні до сільгоспвиробників. Це дозволить не зупиняти наше виробництво у подальшому і продовжувати виконувати наші експортні зобов'язання. Особливий контроль потрібно встановити за постачанням кормів, бо захворювання передається й через них. Потрібно надавати перевагу кормам місцевого походження і ні в якому разі не завозити із територій наближених до спалахів грипу", - наголосив Гижко.

У селі Чортория Кіцманського району Чернівецької області протягом 1-3 січня загинули 21 лебідь-шипун. Птахи злітаються взимку на місцеве озеро. Воно не замерзає, бо живиться теплими джерелами. Територія проголошена орнітологічним заповідником. Встановили, що причиною загибелі став грип птиці. Його могли занести з Німеччини, Угорщини або Херсонської області, де теж зареєстровані випадки грипу.
Зараз ви читаєте новину «Продавців птиці взяли під особливий контроль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути