вівторок, 30 серпня 2016 17:37

Африканську чуму завезли із сусідньої області

Африканську чуму завезли із сусідньої області

У фермерському господарстві в селищі Кирнасівка Тульчинського району на Вінниччині зареєстровано захворювання та загибель свиней від африканської чуми. Вчора цей діагноз підтвердили лабораторно. Працівникам Держпродспоживслужби підприємець розповів, що завозив свиней із Хмельницької області.

"Масова загибель розпочалася 25 серпня. На сьогодні загинуло у одного підприємця 152 голови. Ще 356 голів знищили безкровним методом – уколами формаліну і спаленням. Знищили ввесь інвентар, дошки з підлоги і стін. Через дві години після підтвердження діагнозу у лабораторії, провели зібрання при райдержадміністрації. Визначили зону безпосереднього контакту - у селі Кирнасівка і створили зону нагляду – ввесь Тульчинський район", - розповів кореспонденту Gazeta.ua начальник управління Держпродспоживслужби Григорій Сидорук.

Свиней із наближених фермерських господарств заб'ють на Тростянецькому м'ясокомбінаті.

"М'ясо заражених свиней можна вживати після проварки. Хвороба страшна в першу чергу для свиней. Тому після переробки, місце та інвентар потрібно обробити. Вода, якою мили заражене м'ясо – шкідлива для інших свиней. Тому на м'ясокомбінаті зробити переробку легше. Будемо складати у морозильну камеру для подальшого використання. Вдома теж можна буде переробляти, але під наглядом спеціалістів. Потім треба все прохлорувати", - пояснює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зафіксували спалах африканської чуми серед cвиней

Карантин у районі буде діяти 40 днів. Протягом цього часу ветеринари будуть оглядати поголів'я свиней у селищі. Будемо пояснювати ситуацію.

"Ми не будемо забивати все поголів'я до першого випадку захворювання. Ознаки – сухе рило і свиня не встає на ноги при вході людини в приміщення", - додає чиновник

Нагадаємо, на початку серпня на Одещині зафіксували кілька випадків захворювання свиней африканською чумою. Через це на дорогах трьох прикордонних районів Вінниччини встановили блок-пости, щоб спалах хвороби не розповсюдилася по всій області.

Зараз ви читаєте новину «Африканську чуму завезли із сусідньої області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути