пʼятниця, 26 серпня 2016 19:39

Про вирубку лісів можна дізнатись через інтернет

Про вирубку лісів можна дізнатись через інтернет

Деревина вирубана державними лісгоспами реєструється у єдиній базі. Спеціальний чіп набивається на кожну колоду ділової деревини і на одну колоду із партії дрів. Доступ до реєстру мають всі охочі через мережу інтернет.

"На терміналі в електронній формі приймання лісопродукції вводимо породу, діаметр і сортність. Набиваємо чіп і скануємо штрих-код з неї. Вводимо в електронну базу. Це робиться на місці валки лісу. Через годину-півтори ці дані будуть у всеукраїнській системі електронного обліку - "ДАЛРУ". Поки вантажівка з деревиною виїде на трасу, можна буде перевірити легальність цього товару через мережу, - розповів кореспонденту Gazeta.ua працівник Вінницького лісгоспу Сергій Лєсніченко.

Всі громадські об'єднання та правоохоронні органи за допомогою сайту Лісгоспу можуть перевірити з якого регіону і яка деревина везеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє держслужбовців області оприлюднили електронні декларації

"Вирубки робляться лише за необхідності. Це або санітарні чистки, або збір урожаю стиглого лісу. Лісгосп часто вирізає деревину, яка всихає. Робимо це для запобігання зниження її вартості. В інтернеті можна звірити діаметр і сортність деревини, яка транспортується від нас. Так робиться прозорий контроль", - коментує свою роботу начальник Вінницього обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар.

Чиновники нагадують, що ліси діляться на приватні, державні і комунальні. Лісгоспам підпорядковуються лише державні.

Нагадаємо, взяли під варту одного з організаторів нелегальної вирубки дерев. Чоловік має можливість внести заставу упродовж 60 днів. Необхідна сума - 4,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Про вирубку лісів можна дізнатись через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути