Ексклюзиви
пʼятниця, 16 січня 2015 15:42

Позачергових виборів до Вінницької обласної ради не буде

Позачергових виборів до Вінницької обласної ради не  буде

Депутати Вінницької обласної ради не проголосували за проведення позачергових виборів. На них мали обрати п'ятеро депутатів замість тих, що вибули у зв'язку з обранням до Верховної ради. Один мільйон шістсот тисяч гривень, які планувалося виділити на вибори, спрямовані до резервного фонду. Питання щодо розподілу цих коштів розглянуть на наступному засіданні.

За таке рішення проголосувало 78 депутатів 16 січня, на засіданні позачергової 31-ї сесії Вінницької обласної ради. Загалом на порядку денному було сім питань. Основне - прийняття бюджету на 2015 рік.

"У вересні відбудуться чергові всеукраїнські вибори місцевих рад. Зараз витрачати кошти на п'ятьох обранців немає доцільності. Вибори планувалися 22 лютого. Наприкінці березня новообрані депутати тільки б приступили до роботи. Не впевнений, що вони б часто були на сесіях. Бо треба працювати на округах, і готуватися до наступних виборів. Ці кошти , які ми зекономили, тимчасово зараховані до резерву. На наступній сесії піднімемо питання, аби спрямувати їх на розвиток територіальних громад, де мали відбутися вибори", - прокоментував депутат обласної ради Микола Андрусишин.

Прийняття рішення депутати підтримали оплесками. Підтримав його і колишній депутат обласної, а нині - Верховної ради Юрій Македон, який приїхав на засідання.

"Мої виборці не образяться, що у них кілька місяців не буде представника в обласній раді. Врешті, на місцях залишилися працювати мої помічники", - сказав депутат.

З таким рішенням депутатів не погодився голова обласної виборчої комісії Олександр Рекало. Він заявив, що відмова від виборів - це порушення закону. В зв'язку з цим обласна рада має готуватися до низки судових позовів.

Зараз ви читаєте новину «Позачергових виборів до Вінницької обласної ради не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути