четвер, 15 грудня 2016 16:24

Половину бюджету витратять на охорону здоров'я

У Вінниці презентували проект обласного бюджету на 2017 рік. Його загальні розміри становлять 7,7 млрд грн. Це на 2 млрд більше від цього року. Більше половина коштів заплановано витратити на охорону здоров'я. Презентацію відвідав кореспондент Gazeta.ua.

"По галузях видаткова частина обласного бюджету має такий вигляд: на охорону здоров'я - 53%, освіту - 24%, соціальний захист і будівництво - по 6%, культуру - 5%, решта - на фізкультуру, АПК і органи місцевого самоврядування. Додатково на медицину розраховуємо залучити 234 млн грн на Обласну лікарню імені Пирогова із державного бюджету. Установа буде відзначати 100 років і до цієї дати потрібно завершити розпочаті будівельні і ремонтні роботи. Наш бюджет цю суму не потягне", - розповів директор департамент фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський.

 

Найбільше зросли видатки на фізкультуру.

"Якщо раніше ця галузь фінансувалася за залишковим принципом, то тепер виділена у окрему графу. Тому повинно покращитись забезпечення всіх спортивних шкіл. Особливу увагу керівництво області звертає на школу веслувальників імені Рябчинської. Її хочуть перетворити на потужний центр підготовки спортсменів", - пояснив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для переселенців збудують розкішну багатоповерхівку

В цьому році змінилася схема складання бюджету.

"Попередня схема планування і виконання бюджетів діяла з 1946 року. Мала за основу функціональний метод. Виходить із фінансування штатів і контингенту. Тепер бюджет складається за програмно-цільовим методом. Фінансує певну мету. Програми розробляються і затверджуються протягом двох тижнів після прийняття бюджету. У них будуть обсяги коштів, визначені виконавці та показники досягнення мети. В кінці року по цьому буде робитися звіт", - розповів Копачевський.

 

Він також озвучив прогнозовану середню зарплата на наступний рік - 5160 грн.

На Вінниччині взялися організовувати сучасну мережу вивезення і переробки сміття. Таке рішення прийняло керівництво області після поїздки до міста Тревізо в Італії і знайомства з місцевою інфраструктурою.

Зараз ви читаєте новину «Половину бюджету витратять на охорону здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути