Ексклюзиви
вівторок, 29 листопада 2016 19:00

Почалася підготовка до закриття всіх сміттєзвалищ області

Почалася підготовка до закриття всіх сміттєзвалищ області

На Вінниччині взялися організовувати сучасну мережу вивезення і переробки сміття. Таке рішення прийняло керівництво області після поїздки до міста Тревізо в Італії і знайомства з місцевою інфраструктурою. Про це на прес-конференції заявив голова обласної ради Анатолій Олійник, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Після 1 січня 2018 року в Україні будуть заборонені сміттєзвалища. Тому ми зараз беремося за організацію сортувальних ліній для дрібного сміття. Великогабаритні і шкідливі для довкілля речі - лампи, батарейки, меблі, побутова техніка - потрібно буде здавати до "екоцентрів". В Італії таким чином переробляють 85 % сміття", - розповів Олійник.

Для збору сміття планується використання техніки різних габаритів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домбровський побудував вінничанам хірургічний центр за 40 млн грн

"Малі машини можуть збирати відходи по району у контейнерах і звозити в центр. Там буде велика вантажівка - "мама" - до якої все скидають. Вона доставляє сміття на лінію сортування. Під час візиту на сміттєпереробне підприємство "Канторіна", представники вінницької делегації попередньо домовилися про передачу вживаної техніки за донорською програмою. Таким чином буде легше запроваджувати зміни у ситуації зі сміттям", - додав голова.

Всі сміттєзвалища планують консервувати і ставити на них обладнання для відбору газу, який будемо спалювати і виробляти електроенергію.

На початку серпня італійська делегація екологів та представників сміттєпереробних підприємств відвідала полігон побутових відходів під Вінницею. Ознайомились із газовим генератором та сортувальною лінією.

Зараз ви читаєте новину «Почалася підготовка до закриття всіх сміттєзвалищ області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути