понеділок, 06 березня 2017 22:08

Оформляти допомогу на дитину почали у пологових будинках

Оформляти допомогу на дитину почали у пологових будинках
Лариса Попова

У пологових будинках Вінниці почали роботу працівники департаменту соціальних послуг. Приймають документи на допомогу при народженні дитини. Про це розповіла директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова.

"Коли мама народжує дитинку, у неї появляється дуже багато різної додаткової роботи і знаходити час, щоб прийти в прозорий офіс, дуже нелегко. Потрібно шукати на кого залишити дитинку або брати з собою. В наших пологових будинках облаштовані робочі місця і працівники департаменту соціальної політики тричі на тиждень приходять туди і оформляють допомогу при народженні дитини", - цитує Попову "Вінниця.інфо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 2018-го дітей перевірятимуть на вроджені паталогії - Супрун

Для оформлення допомоги потрібно мати копію паспорта, копію ідентифікаційного коду, соціальний рахунок в банку, копію свідоцтва про народження дитини.

У минулому році в пологових будинках почали видавати свідоцтво про народження дитини. Тому департамент соціальної політики синхронізував свою роботу з управлінням юстиції таким чином, щоб матусі могли отримати у лікарні і перший документ немовляти, і оформити допомогу при народженні дитини. Працівниками РАЦСу приносять документи про народження дитини разом з копією.

3 лютого в холі адмінбудівлі міської ради вперше одружили молодят проекту "Шлюб за 24 години". Головним гостем на весіллі, окрім близьких, друзів та відвідувачів "Прозорого офісу", став міський голова Сергій Моргунов.

"Крок до одруження з Андрієм добре обдумали. Для друзів і рідних таке швидке наше одруження було неочікуване, але ми думаємо, що в цю хвилину їм було цікаво, які і нам. Ми хотіли, щоб все було просто і без пафосу. Мабуть, в цій простоті і є особливість", – розповіла наречена Владислава.

Зараз ви читаєте новину «Оформляти допомогу на дитину почали у пологових будинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути