понеділок, 05 вересня 2016 09:27

ОБСЄ закликала відшкодувати збитки ромам після погрому

ОБСЄ закликала відшкодувати збитки ромам після погрому
UNIAN

ОБСЄ закликає українську владу забезпечити компенсацію сім'ям ромів, майно яких постраждало під час погромів у селі Лощинівка Одеської області, а організаторів самосуду притягнути до відповідальності, пише bbc.

"27 серпня насильство стосовно ромів спалахнуло після арешту чоловіка, підозрюваного у вбивстві дівчинки. В присутності співробітників поліції шість ромських будинків розгромили й один підпалили. Десять сімей ромів, близько 60 осіб, пішли з села ще до початку атаки", - сказав директор офісу організації із демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Майкл Георг Лінк.

На прохання місцевих жителів, депутати сільради погодилися виселити ромів із села. Лінк заявляє, що влада має твердо протидіяти насильству і огульним звинуваченням на адресу циган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В омбудсмена засудили погроми ромів на Одещині

Наприкінці серпня у селі Лощинівка Ізмаїльського району знайшли понівечене тіло 9-річної дівчинки. У вбивстві підозрюють 21-річного представника громади ромів. Він заперечує причетність до злочину.

Голова Ізмаїльської райдержадміністрації сказала, що цигани погодилися виїхати, оскільки самі розуміють небезпеку ситуації. Натомість ромські організації звинуватили владу Одещини в бездіяльності й розпалюванні міжетнічної ворожнечі.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ закликала відшкодувати збитки ромам після погрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути