субота, 12 листопада 2016 09:15

Невдовзі з'явиться новий міст через Дніпро

Невдовзі з'явиться новий міст через Дніпро
Фото facebook

Новий міст через Дніпро можуть звести в Кременчуці на Полтавщині. Його збудують поруч із Крюківським - найбільш зруйнованим в Україні.

Про це повідомив керівник Укравтодору Славомір Новак в Полтаві. Приїхав на робочу зустріч із Валерієм Головком, губернатором Полтавщини.

"Кілька днів тому розглядали цю проблему із японськими фахівцями. Вони також порадили побудувати новий міст через Дніпро. Буде дешевше, ніж ремонтувати старий. Цей міст має велике стратегічне значення, бо поєднує промислові регіони із центральними областями. Великий вантажний потік транспорту будемо поступово переправляти, бо нині стан старого мосту не дозволяє його експлуатувати", - сказав Славомір Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину дороги Одеса-Рені закриють на півроку.

"Новий міст треба було збудувати ще років п'ять тому. Старий залишимо для потягів, а новий буде суто для автомобілів. Доведеться збудувати дві автомобільні розв'язки, щоб розвантажити його. Це не тільки поєднання двох частин Кременчука, а й важлива автомагістраль. В наступному році будемо звертатись до Кабміну із проханням виділити кошти", - розповів Валерій Головко.

Крюківський міст - найбільш зруйнований в Україні. Довжина - 962 метри. Через нього проходить дві дороги державного значення - "Бориспіль - Дніпропетровськ - Запоріжжя" і "Полтава - Олександрія". За добу проїжджає в середньому 3 тис. вантажівок. Місцеві називають його мостом самогубств - через велику кількість суїцидів.

Ремонт траси Одеса-Рені буде транслюватися у прямому ефірі.

Зараз ви читаєте новину «Невдовзі з'явиться новий міст через Дніпро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути