вівторок, 28 лютого 2017 14:37

Назвали найбільші пенсії військових

Назвали найбільші пенсії військових
фото: Тетяна САРАХАН

Розмір пенсій військовослужбовців у Вінницькій області сягає 16 тисяч гривень.

Про це Gazeta.ua повідомила начальник управління пенсійного забезпечення військовослужбовців Вінницького обласного Пенсійного фонду Валентина Карабіньовська.

"24 чоловіка у Вінницькій області отримують пенсію більше 10 тисяч гривень. Максимум - 16 тисяч. Хоча є такі, які отримують мінімальну - 1240 гривень" - каже Валентина Карабіньовська.

З 7 січня військові пенсіонери-контрактники під час дії особливого періоду будуть отримувати не тільки грошове забезпечення, а й пенсію. Уже поновили пенсію 13 чоловікам, яким раніше у зв'язку із укладанням контракту вона була припинена.

"Частину людей самі відшукали. Вони ж навіть не знали про такі зміни. Наприклад, якщо військовий звернеться у пенсійний фонд у травні, то йому за 5 місяців поновлять пенсію. І на руки він отримає одразу усі гроші. Тобто якщо у нього пенсія 4 тисячі, то за 5 місяців він отримає 20 тисяч гривень" - пояснює Валентина Карабіньовська.

Щоб продовжити виплати пенсії, треба принести в управління Пенсійного фонду контракт на проходження військової служби, який уклали під час дії особливого періоду.

"Виплату пенсії за таких умов продовжимо на строк до закінчення особливого періоду. Але при цьому не буде враховані надбавки та доплати, на які мають право не працюючі пенсіонери", - додала Карабіньовська.

Військові пенсіонери після звільнення зі служби мають право на перегляд розміру пенсії. В цьому випадку врахують нову вислугу років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто отримує найбільші пенсії

Зараз у Вінницькій області 21 тисяч військовослужбовців отримують пенсію. По інвалідності - 1380 осіб. Середній розмір пенсії складає 2629 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбільші пенсії військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути