субота, 22 жовтня 2016 23:21

На виставці собак продавали породистих цуценят від 300 євро
17

22-23 жовтня у Львові триває виставка собак "Осінній Львів 2016". На екстер'єрній виставці експерти перевірятимуть собак на відповідність до стандарту. У рамках виставки проходять конкурси "Найкраще бебі", "Найкраще цуценя", "Найкращий юніор", "Найкраща собака" та "Найкращий ветеран".

На виставку з'їхалися учасники з України, Польщі, Литви, Латвії, Чехії, Фінляндії, Росії. Господарі привезли понад 150 видів порід маленьких і великих собак, серед них: ротвейлери, бульдоги, пінчери, лабрадори, такси, шпиці, лайки, пуделі, сетери та багато інших, - кажуть організатори.

"Участь беруть понад 400 охочих. Цього року найбільше собак породи "німецький боксер" – аж 40. Така виставка свідчить про високий клас міста, організувати її непросто. Кожен учасник проінформований і ознайомлений із правилами поведінки та безпекою, аби комфортно було і людям і тваринам. Міжнародне журі увесь день оцінюватиме собак за різними класифікаціями. Результати будуть відомі лише за тиждень – інформацію потрібно опрацювати. Переможці отримають кубки, дипломи та подарунки", - каже організатор виставки "Осінній Львів 2016" Вікторія Погодіна.

Господарі породистих собак не шкодують грошей на свого улюбленця. Власниця пса породи "бігль" щомісяця витрачає на тварину півтисячі гривень.

"Цього року корм став шалено дорогий, вистачає пачки за 300 гривень на місяць. Ще двісті – на вакцини, лікарів, товари по догляду, теплий одяг на зиму. Але пес Альф нам дуже дорогий, окрім того, кілька разів перемагав на різноманітних чемпіонатах", - зізнається Ірина Горська із Хмельницького.

Чешка Вєра Петрова привезла королівського пуделя Атіллу із Праги. Цуценята такої породи із розплідника коштують від 700 євро.

"Я часто їжджу в Україну на виставки собак, я давно займаюся розведенням королівських пуделів, це чудові, благородні тварини. Лише дуже дорогі - лише стрижка такого пса коштує до 50 євро", - каже Вєра Петрова.

На виставі можна купити цуценят із відомих розплідників. Найдорожче продають собак від батьків-чемпіонів. Ціни стартують від 300 євро. У 2000 євро оцінює свою вихованку Олена Мась із Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштують найдорожчі собаки світу

"У собак породи ші-тсу дуже гарна шерсть, за структурою схожа на людське волосся. Тому для своєї дівчинки я використовую і фен і гарячу плойку для вирівнювання волосся. Це дорога порода собак, перевагу ші-тсу надає Білл Гейтс, Марайя Кері, Бейонсе та багато інших знаменитостей. Собака із хорошою родословною, як моя, - коштує 2000 євро, щенята – від 500 євро", - розповідає Олена.

Українські та закордонні експерти оцінюють різні породи собак за відповідними стандартами: наскільки тварини гармонійно збудовані, який у них темперамент, яку мають нервову систему, як реагують на людей та інших собак, а також які у них зуби, прикус, очі, погляд, стан шкіри, шерсті. Найкращим видають дипломи та кубки.

Виставка на велотреку "СКА" у Львові триватиме 22-23 жовтня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «На виставці собак продавали породистих цуценят від 300 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути