середа, 29 червня 2016 13:04

На виставці "Марципанові історії" показали їстівних ляльок
22

Фото: Ольга Швед

Потрійну виставку – солодких кондитерських виробів, авторських ляльок та літературних творів відкрили у "Львівській майстерні Марципану".

Марципан – один із найпопулярніших солодощів у світі. Виробами із перетертого на борошно мигдалю та цукру прикрашають святкові столи, відомі кондитери вигадують нові рецепти солодощів на основі марципану. Цей десерт вважається символом одразу кількох західноєвропейських столиць, існує багато версій щодо країни, де був створений рецепт марципану. У Львові лялькарі та письменники об'єдналися із кондитерами, щоб розповісти легенду про його створення.

"Три стихій мистецтва - література, мистецтво художньої ляльки та арт-фуд роблять цю виставку унікальною. Лялькарі створили ляльки, що розповідають історії марципану, кондитери доповнили експозицію солодкими шедеврами, а письменники - цікавими марципановими історіями та есе", - каже організатор виставки Лана Малкова-Мостова.

На виставці можна побачити: "годинникаря", що став обличчям виставки, аптекаря Марта, який готував ліки, але створив марципан, стильного офіціанта, що увіковічив свою любов до марципану в татуюваннях, жінку-мигдальне дерево, велику марципанову скульптуру короля Данила Галицького та багато інших витворів.

Цікаві марципанові історії для виставки написали письменниці Ніка Нікалео, Дарія Корній, Галина Вдовиченко та багато інших. Триватиме солодка виставка у "Львівській майстерні марципану"до 23 серпня.

Зараз ви читаєте новину «На виставці "Марципанові історії" показали їстівних ляльок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути