вівторок, 21 червня 2016 14:42

На Вінниччині почнуть будувати міст у Молдову

На Вінниччині почнуть будувати міст у Молдову

Замість поромної переправи "Ямпіль-Косеуць" на Дністрі заплановано будівництво нового мосту. За попередніми розрахунками вартість проекту залежить від його конструкції: 25 млн. дол. - автомобільний, 60 млн. дол. - комбінований. Про це кореспондент Gazeta.ua дізнався від голови Вінницької обласної ради Анатолія Олійника.

"Для фінансування можна залучити кошти фінансового фонду "Інструменти об'єднання Європи", який має бюджет 33 млрд євро. Для отримання грошей уряди обох країн мають підготувати документацію, а Україна створити державну програму транскордонного співробітництва. Окупність мосту два роки і вісім місяців", - заявив Олійник.

Міст буде корисним для організації швидких вантажних перевезень в Європу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці Молдови вимагали вивести російських військових з Придністров'я

"Неподалік є місто Могилів-Подільський, але там незручна траспортна розв'язка — треба їхати під велику гору. Там міст теж має бути. Але для великих вантажних перевезень доцільніше звести новий міст. Зараз головне ініціатива на місцях. З молдовського боку підтримка є. Черга за нашою державною програмою", - вважає голова ради.

Питання розглядає міжурядова комісія "Україна-Молдова".

Нагадаємо, 7 червня жителі села Красносілка Бершадського району перекрили дорогу. Вони годинами ходили біля магазину. Вони проти випалювання вапна на базі цукрового заводу.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині почнуть будувати міст у Молдову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути