вівторок, 06 жовтня 2015 07:10

На околиці Вінниці вода в колодязях стала легкозаймистою

На околиці Вінниці вода в колодязях стала легкозаймистою
Фото: tsn.ua

Жителі однієї з околиць Вінниці залишилися без води.

Рідина з криниць непридатна до вживання, йдеться в сюжеті ТСН. Люди кажуть, що вода має схожий на пальне запах, жовті плями на поверхні та горить, наче бензин.

Без експертиз зрозуміло, що користуватися такою водою неможна. Іншої ж жителям приватного сектору взяти ніде. Цей район міста не забезпечений центральним водопостачанням. Тому люди не можуть ані напитися, ані помитися. Для цього воду змушені купувати у пляшках у крамниці. Аби розібратися в ситуації місцеві мешканці викликали екологів та санепідеміологів. Ті взяли проби води та опломбували криниці, котрі вочевидь становлять небезпеку.

"Було відібрано п'ять проб з п'яти криниць на санітарно-хімічні показники. Результати лабораторних досліджень показали, що лише в одній криниці виявлений вміст нафтопродуктів. Виявлено 65,82 сотих грам, а взагалі у криницях не повинно бути нафтопродуктів", - пояснила керівник санітарно-гігієнічного відділу СЕС у Вінницькій області Людмила Кутик.

Зараз ви читаєте новину «На околиці Вінниці вода в колодязях стала легкозаймистою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути