середа, 23 грудня 2015 00:18

На Львівщині відкрили реконструйований прикордонний відділ "Сянки"
6

На Львівщині відкрили реконструйований прикордонний відділ «Сянки»
Фото: Валерій Шмаков

На Львівщині на кордоні з Польщею відбулось урочисте відкриття відділу прикордонної служби "Сянки" після проведення реконструкції. Пункт знаходиться поблизу однойменного села у Турківському районі, біля самого витоку річки Сян. А це високі пагорби Карпатських гір, куди, на відміну від решти України вже прийшла зима.

"Навіть не уявляю як тут хлопці служать, - цокотячи зубами каже прес-офіцер, який супроводжує журналістів туманною вершиною, - Це ж до найближчого магазину в Турці мабуть кілометрів 7 не менше. Та й магазином це мабуть назвати важко. Зрештою, тут є і свої плюси - у такі віддалені куточки рідко навідується високе начальство".

Сьогодні ж на урочистості завітало керівництво області та Держприкордонслужби України а також представництво Бещадського відділу Прикордонної Варти Республіки Польща.

Оглядаючи відремонтований відділ прикордонслужби перший заступник Голови ДПСУ генерал-лейтенант Василь Серватюк не приховував радісних емоцій. Тут тобі і кімнати відпочинку з євроремонтом і вольєр з собаками і гаражі з снігоходами та квадроциклами та навіть лазня із запасом дров на зиму. "А камери для утримування порушників кордону взагалі можна у якості готельних номерів здавати", - жартує хтось із персоналу.

Реконструкцію відділу "Сянки" було проведено в рамках проекту розвитку сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби Програми транскордонного співробітництва "Україна-Польща-Білорусь". Зокрема відремонтували 8 будівель та споруд адміністративно-житлового, господарського та комунального призначення. Також провели водопостачання та каналізацію, повністю переобладнали тепломережу.

Роботи обійшлися у 8,4 млн. грн, з яких понад три мільйони потратили на спорудження житла для прикордонників. Відтак на відкритті шість військовослужбовців підрозділу з сім'ями отримали ключі від службових квартир у новозбудованому будинку для особового складу.

До слова, 15 військовослужбовців відділу "Сянки" уже виконували завдання на східних рубежах України у зоні АТО. Двоє з них були нагороджені державними та відомчими відзнаками. Охорона гірської ділянки українського-польського держрубежу також вимагає від "зелених беретів" готовності до суворих умов та нерідко супроводжується затриманням порушників.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині відкрили реконструйований прикордонний відділ "Сянки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути