неділя, 25 вересня 2016 10:00

На "Lviv Scale Models Fest" представили більше тисячі мініатюрних експонатів
22

Фото: Валерій Шмаков

У Львівському Палаці мистецтв розпочалась ювілейна, 5-та виставка-конкурс мініатюрних моделей Lviv Scale Models Fest.

Тут представлені близько тисячі масштабних копій автомобілів, літаків, морських суден, архітектури, космічної і військової техніки, а також фігурок і діорам. Кожна деталь скурпульозно виконана руками майстрів спеціальними інструментами та фарбами.

У конкурсі змагаються як моделісти-початківці, так і майстри з міжнародним визнанням. Також свої модделі презентували гості з Литви, Польщі, Білорусії, Ірландії та Англії.

За словами організаторів, метою виставки є популяризація технічної творчості серед молоді та пропаганда корисного дозвілля. Подібні захоплення часто допомагають обрати професію майбутнім конструкторам та інженерам.

"Цьогоріч у нас найбільша виставка за 5 років. Зареєструвалося понад 150 учасників. Бронетехніка виконана у масштабі 1/35, авіація у шкалі 1/72 та 1/48. Також масово представлені паперові моделі, серед яких є дуже якісні та унікальні. Варто відзначити колекцію паперових кораблів Юрія Гаркавенка. Навіть спеціалісти з першого погляду не одразу вірять, що це папір", - каже заступник голови оргкомітету Lviv Scale Models Fest Олександр Газдайка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіаційний фестиваль: вперше показали новітній літак Ан -178

За його словами, все більше майстрів віддають перевагу литникам моделей українського виробництва.

"Українські модельні фірми мають постійний попит в світі. Вони розвиваються і надіюсь порадують нас ще не одною моделлю світового рівня", - каже Олександр Газдайка.

Зараз ви читаєте новину «На "Lviv Scale Models Fest" представили більше тисячі мініатюрних експонатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути