четвер, 18 серпня 2016 19:37

На фестивaлі пародійного кіно оминуть політику

У вівторок, 23 серпня розпочнеться 10-й Міжнародний ВІННИЦІЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно. Відкриють його у Вінниці на площі біля міського Палацу мистецтв.

"Цьогоріч 11 країн приймають участь у фестивалі. Це Франція Німеччина, Австралія, Ізраїль США, Бельгія, Нова Зеландія, Швеція, Аргентина, Чехія та українські режисери. Подали на розгляд більше ста робіт" - говорить керівник проекту Олександр Шемет.

Автор: Тетяна САРАХАН
 

Оберуть лише 30 короткометражок. Їх покажуть не лише надворі, а й в кінотеатрі "Родина". Саме там відбудеться зустріч з акторами.

"Оргкомітет має право обирати роботи на свій розсуд. Оминаємо роботи на політичну тематику. Не хочеться, щоб проривалося зло. Навіть в пародійному кіно. Цього року головні теми в представлених роботах - чорний гумор, політика, любов, людські почуття. Кілька робіт забракували, - пояснює організатор фестивалю Євген Майданик. - Тим більше всі мають бути в однакових умовах. Ми проводимо фестиваль на відкритому повітрі, його дивляться і діти і дорослі".

Читайте також: 25 подільських килимів виставили до Дня Незалежності

На показ фільмів приїдуть актори Віктoр Aндрієнкo, Oлег Філімoнoв, Руслaнa Писaнкa, Вaсиль Вірaстюк, Aнaтoлій Бoрсюк, Євген Чепурняк, грузин Вaнo Янтбелідзе, Михaйлo Пoліцеймaкo з Росії.

Автор: Тетяна САРАХАН
 

Переможців фестивалю оголосять 2 вересня. Вони отримають "Золотого летючого слона". Статуетку оновили. На неї додали товстіший шар золота.

Читайте також: "Серіали - як жуйка: мають присмак, але не дають ситості" - Кшиштоф Зануссі

Зараз ви читаєте новину «На фестивaлі пародійного кіно оминуть політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути