вівторок, 26 травня 2015 15:20

"Серіали - як жуйка: мають присмак, але не дають ситості" - Кшиштоф Зануссі
6

Фото: Тетяна Сарахан

Багатосерійні телесеріали не можна назвати якісним кіно. Дивитися треба лише шедеври. У цьому переконаний польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі. У Вінниці на закритті першого Міжнародного фестивалю оповідання "Інтермеццо" режисер порівняв серіал із жуйкою.

"Зараз більшість людей дивляться телебачення, аніж читають. Втім, не раджу дивитися багато кіно. Особливо серіали. Це порожня витрата часу. Телесеріали ідуть без кінця. Структура сценарію настільки плоска, що від них не залишається ніяких вражень. Після перегляду глядачі не стають мудрішими. Серіали — як жуйка: мають присмак, але не дають ситості. Радив би кінокартини Фелліні. У них є водночас і краса, розвага, гармонія і мудрість" — говорить Кшиштоф Зануссі.

Варто дивитися лише обрані кінокартини. Перед переглядом почути чи прочитати відгуки.

"Тільки хороше кіно робить людину вільною. А значить вона може сама обрати, відмовити, прийняти чи повернути. Якщо в натовпі йдете, але не схожі з іншими людьми, значить ви особистості. Важливо відчути це. Залишатися незалежним і мати свою думку" — зауважив режисер.

Зануссі дивується, чому так мало українців мають закордонні паспорти. На його думку вони себе обмежують, бо не можуть пізнати культуру інших країн.

"Якщо людина живе в маленькому селі і нікуди не виїздила чи навіть зі своєї країни, то значить не має досвіду інших країн. Лиш на основі порівняння можна зрозуміти, ким ми є. Чим відрізняємось від сусідів. Якщо неможливо поїхати до іншої країни, то це все можна перейняти після перегляду якісних закордонних телефільмів" — додає кінорежисер.

Нагадаємо, вчора у Вінниці завершився перший Міжнародний фестиваль оповідання "Інтермеццо". Останній день фесту присвятили польській культурі. Головним гостем став всесвітньо-відомий польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі. Він презентував два свої кінофільми "Серце на долоні" та "Чуже тіло".

Зараз ви читаєте новину «"Серіали - як жуйка: мають присмак, але не дають ситості" - Кшиштоф Зануссі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі