вівторок, 09 червня 2015 18:45

Міністр Абромавичус перевірив Львівщину на впровадження економічних реформ
15

Фото: Ярослав Тимчишин

9 червня до Львова прибув міністр економічного розвитку, торгівлі та промисловості України Айварас Абромавичус. В рамках робочого візиту він зустрівся з керівництвом області та міста, представниками місцевого бізнесу та ознайомитися з виробничими потужностями корпорації "Електрон".

Під час зустрічей обговорили питання підтримки за рахунок кредитних коштів Національного китайського банку проекту будівництва шахти з видобутку коксівного вугілля дочірнім підприємством "Сі-Сі-Ай-Любеля". Проаналізували також реалізацію проектів прикордонних доріг і митної інфраструктури на суму 100 мільйонів євро за рахунок коштів Республіки Польща.

Після огляду виробничих цехів концерну "Електрон" де налагоджено випуск надсучасних видів громадського електротранспорту та машин комунальних служб міністр економіки Айварас Абромавичус зазначив:

"Ми в Києві приймаємо хороші закони, та не факт, що вони втілюються в життя на місцях. Тому минулого тижня ми були в Одесі, сьогодні - у Львові, потім плануємо Чернігів. Зустрічалися з керівництвом області та місцевими підприємцями. Ознайомившись з потужностями концерну "Електрон" бачимо, що є в країні продукт, який може використовуватись тут і за кордоном. Контори, які займаються сертифікацією, не отримали європейської акредитації, тому наші виробники не можуть продавати свою продукцію за кордон . Отож зрозуміли, що необхідно прискорювати процедуру сертифікації згідно з європейськими стандартами. Тут у Львові отримали ряд пропозицій, що до скасування непотрібних сертифікатів. Тож після повернення в Київ, будемо працювати по цих питаннях".

Також впродовж візиту було надано уваги перспективам розвитку індустріальних парків на Львівщині.

"З мером обговорили перспективи індустріальних парків, необхідність підтримування ініціатив на місцях та впровадження децентралізації, щоб хороші господарі у Львові та області брали ініціативу у свої руки та розвивались. Тому найближчим часом Верховна Рада буде розглядати проект по індустріальних парках. Щодо індустріальних парків позиція міністерства така, що якщо з держбюджету грошей не потрібно, і є гроші на місцях, є приватні гроші, та індустріальні парки не потребують якихось додаткових пільг в оподаткуванні - то ми повністю будемо це підтримувати. Особливо будемо враховувати те що тут є реальні міжнародні інвестори, які готові вкладати кошти в місцеву економіку", - додав Айварас Абромавичус.

Зараз ви читаєте новину «Міністр Абромавичус перевірив Львівщину на впровадження економічних реформ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути