пʼятниця, 28 жовтня 2016 16:26

Люди штурмували сесію міськради
5

Сьогодні у Вінниці відбулася сесія міської ради. Перед початком засідання депутатів біля приміщення міськради зібралося близько 300 мітингувальників. Люди проти високих тарифів і недоцільного використання міського бюджету.Вхід перекрили муніципальна поліція і працівники апарату міськради, передає кореспондент Gazeta.ua.

"У ремонт площі Гагаріна закопали 34 мільйони гривень. Там зробили водостоки для приватного підприємства "Вінницький універмаг", яким володіє товариш міського голови Володимир Продиус. Відмивають гроші через страхову компанію "Місто". Їм виділили приміщення, дають гроші а прибутку нема. А значить до бюджету немає відрахувань, хоча через "Місто" страхують у всіх лікарнях, школах, дитсадках. Куди йдуть ці гроші" - виступає активістка Ольга Гандурська.

Мітингувальники пробували прориватися до сесійної зали. Більшість учасників - люди похилого віку. Молоді майже не має. Тримали у руках плакати "Вимагаємо звіту міського голови за рік". "Доти будуть нас обдирати, поки будемо мовчати", "Муніципальна поліція паразитує на міському бюджеті". До міськради привезли бійців Національної гвардії у бойовому спорядженні. Спостерігають представники Національної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетникам і переселенцям продають квартири зі знижками

Після завершення засідання кілька депутатів вийшли через центральний вхід. Решта – запасним.

"Мені перед засіданням ніхто не повідомляв про бажання людей потрапити до залу. Тепер вони налетіли на нас, але конкретних пропозицій від них почути не можна. Очевидно є кілька активістів, які маніпулюють мітингувальниками у якихось своїх інтересах. У багатьох людей є мій номер телефону і коли комусь потрібно пройти на сесію, вони звертаються заздалегідь і ми вірішуємо це питання. Відносно сьогоднішнього засідання таких бажаючих не було", - каже депутат мыськради Дмитро Уманець.

Всі 49 питань порядку денного сесії розглянули, проголосували і схвалили більшістю голосів.

Двоє невідомих чоловіків побили депутата Жмеринської міської ради 52-річного Юрія Заморського. На нього напали у придорожньому кафе "Козацька мрія" поблизу села Рів.

Зараз ви читаєте новину «Люди штурмували сесію міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути