четвер, 27 жовтня 2016 15:57

Бюджетникам і переселенцям продають квартири зі знижками
4

Житловий комплекс із 207 квартир відкрили сьогодні у Вінниці на вулиці Чехова. Збудовано за програмою "Муніципальне житло". Вартість квартир нижче ринкової ціни - 8,8 тис. грн за 1 м. кв. В першу чергу право на купівлю мають працівники бюджетної сфери міста Вінниці, учасники АТО і переселенці.

"З 2009 року це шостий житловий комплекс за програмою. Вже отримали житло 550 сімей. По співвідношенні якості і ціни воно найкраще у місті. Ми йдемо на зустріч людям аби вони на вигідних умовах могли придбати собі квартири. Для когось це розстрочка, для когось кредит", - розповів кореспонденту Gazeta.ua міський голова Сергій Моргунов.

Комплекс почали будувати у лютому минулого року. Складається із трьох будинків. Має приміщенням громадського призначення.

"Сьогодні ми передали ключі власникам квартир третього будинку. Усі квартири різні. Двох однакових немає, бо все робили по індивідуальному замовленню - перестінки і комунікації. У 17 квартирах зробили кухні-студії. Є однокімнатні квартири у яких виходило два вікна на кімнату. Люди просили і ми робили їм перестіночку. Так з кімнати на 17 метрів вийшло дві. Це на ціну не впливало. Найголовніше, що тепер не треба нічого виносити і міняти. Біля будинків навіть немає будівельного сміття. Зробили зразу все під своє бажання. У першому будинку вже заселяються жити", - каже директор Вінницького інженерно-будівельного управління Валерій Коробов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Моргунова назвуть нову ціну на муніципальні квартири

У першому будинку ціна за 1 м. кв. була від 6,3 тис. грн. У третьому, у зв'язку з інфляцією - 8,8 тис. грн. Середня ціна по місту 11 тис. грн.

"Мені сподобалось, що можна виплачувати вартість квартири частинами. Спочатку заплатив 30 відсотків, а решту протягом 9 місяців. За цей період будинок збудували. Я написав заяву на двокімнатну квартиру. На усіх зібрали в міські раді і провели жеребкування. Мені випала квартира на першому поверсі. Заплатив за неї 500 тисяч гривень", - каже мешканець новобудови Максим Циганський.

У місті покупці нерухомості змінили свої смаки у виборі житла. На ринку нерухомості вони почали цікавитись квартирами з ремонтом. і автономним опаленням.

Зараз ви читаєте новину «Бюджетникам і переселенцям продають квартири зі знижками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути